Kanelrutor i långpanna

bakelse
Hej! Idag plockade jag och Oscar fram några kanelrutor från frysen. Barnen gillar att baka denna kakan, den är så smidig att baka i långpanna och jag brukar låta dem göra det när vi har fil med kort datum hemma. Det går även att baka dessa kanelrutor med naturell yoghurt om man vill.

Antingen äter man kanelrutorna som en liten kaka eller med vispad grädde och några hallon till så blir de som en liten bakelse 😛

Jag vill även i detta inlägget lyfta fram mina potatisfrallor. Det är så onödigt att slänga mat tycker jag så när ni får kokt potatis över efter middagen, snälla testa att baka potatisfrallorna. De är såååå goda!

kanel grädde

KANELRUTOR I LÅNGPANNA – Skär i valfria stora rutor

Testa även mitt bästa RECEPT PÅ BANANMUFFINS

 

Recept

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel
  • 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt

Topping : Kanel

 

Gör så här:

  1. Smält smör. Låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Rör sedan ner smält smör och filmjölk (eller yoghurt)
  4. Bred ut smeten i en djup pappersklädd och smord långpanna 30×40 cm. Pudra på kanel. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt sedan svalna helt.
  5. Skär upp i valfria rutor och pudra ev. på florsocker. Servera med vispad grädde och hallon om så önskas.

kanelrutor

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..