Snöbollar

Hej vänner ♥ Idag har jag gjort ett julgodis som ni läsare har frågat efter. Självklart ska snöbollarfå finnas med här i receptarkivet i kategorin JUL

Snöbollar är ett perfekt godis för min blogg, 3 ingredienser och går supersnabbt att fixa. Det gillar jag. Enkla recept är bäst. Älskar ni inte kokos lika mycket som mig så kan ni rulla era snöbollar i florsocker det är också gott.

SNÖBOLLAR (ca 20 st)

Testa även att göra en VIT CHOKLADKRÄM

Recept

 • 200 g vit choklad
 • 2,5 dl kokos
 • 1,5 msk pressad citron

Rullasi: Kokos eller florsocker

Gör så här

 1. Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad.
 2. Rör ner kokos och pressad citron. Låt blandningen svalna en stund så att den går lätt att forma.
 3. Forma till ca 20 kulor stora som studsbollar. Vänd dem i kokos eller florsocker. Låt snöbollarna stelna på bakplåtspapper i kylen.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

På denna bilden ser ni vit choklad som jag har delat i bitar. De ligger i en kastrull och ska få smälta över vattenbad.

Se här hur jag smälter choklad över vattenbad.

Kokos och pressad citron ska blandas ihop med den vita chokladen när den smält. Väldigt smaskigt blir det.

Här har jag format den vita chokladen till små snöbollar som ska få stelna i kylen. Ett riktigt lättbakat julgodis är det här som jag hoppas att ni är många som vill testa. Snöbollar passar ju även som påskgodis när det är dags för det. KRAM

HÄR finns många fler tips till JUL

1
10

Kanelrutor i långpanna

Hej vänner ♥ Idag plockade jag och Oscar fram några kanelrutorfrån frysen. Barnen gillar att baka denna kakan, den är så smidig att baka i långpanna och jag brukar låta dem göra det när vi har fil med kort datum hemma.

Det går även att baka dessa kanelrutor med naturell yoghurt om man vill. Antingen äter man kanelrutorna som en liten kaka eller med vispad grädde och några hallon till så blir de som en liten bakelse 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med desserter

KANELRUTOR I LÅNGPANNA – Skär i valfria stora rutor

Baka även en KARDEMUMMAKAKA I LÅNGPANNA

Recept

 • 200 g smör
 • 3 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 4 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 3 tsk kanel
 • 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt

Topping : Kanel

Gör så här

 1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Rör sedan ner smält smör och filmjölk (eller yoghurt)
 3. Bred ut smeten i en djup pappersklädd och smord långpanna 30×40 cm. Pudra på kanel. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt sedan svalna helt.

Skär upp kanelkakan i valfria rutor och pudra ev. på florsocker. Servera med vispad grädde och hallon om så önskas.

0
12

Det påminner om våren


Hej och godförmiddag! Exakt så här grått har vi det både inne och ute idag, våra köksskåp som har vita luckor ser grå ut. Nä nu toklängtar jag efter sol, jag mår inte dåligt av mörkret men jag jublar inte.

När Oscar vilar så brukar jag söka efter fågelkvitter på youtube och lyssna på det. Det är bara jag här hemma som tycker om att lyssna på fågelkvitter så jag passar på när jag är själv. Fågelkvitter påminner om våren så det är ett tips till er som liksom mig längtar efter det.

Ett annat tips som påminner om våren är tipset med tvätten. När man torkar tvätt ute fast det är mitt i vintern. Kommer ni ihåg det? I rosa länken kan ni läsa. Vi har inte tillräckligt kallt för det än men så fort det blir minusgrader så ska jag hänga tvätten ute. Det ska bli härligt.

Snart kommer Tilde och två stylistkompisar hem, de ska göra pizza på pizzakit. På tisdagar har de kort dag i skolan så det blir en slapp och skön eftermiddag för dem.

Jag och Oscar ska sätta upp adventsbelysning och fixa en liten adventsgran. Den ska stå i matsalen, i ett hörn på ett bord. Om den ska få belysning än eller lite närmare jul det har jag inte bestämt än. Jag får se hur det blir när jag har fått dit den.

Ha en fin dag och glöm inte att följa oss på Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
10