ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling i dill och citronsås

/

Hej vänner! Till middag idag åt vi kyckling i dill och citronsås och det var så gott. Mums mums.. det måste ni testa.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

KYCKLING I DILL OCH CITRONSÅS (4-5 port)

Här hittar ni 15 MATRÄTTER TILL TALLRIKEN

Recept

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citron

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i bitar. Bryn tills fin färg och lägg sedan över kycklingen på ett fat.
  2. Tag ev. bort stekklumpar ur stekpannan. Häll på vatten. Hetta upp och låt buljongtärningen smälta ner. Rör ner creme fraiche, grädde, dill och pressad citron.
  3. Hetta upp såsen och lägg ner kycklingen. Lägg på ett lock. Låt kycklingbitarna bli klara i den heta såsen. Smaka sedan av med salt och vitpeppar.

Servera kycklingen och såsen med tex. kokt potatis, babyspenat, klyftade tomater och sesamkransarKanske gillar du även detta: 12 recept med kyckling

Här ser ni kycklingen som ligger i den varma såsen. Jag delar alltid en stor kycklingbit för att se att den är helt färdig in till mitten. Skulle den var det minsta rosa så måste kycklingen ligga kvar i såsen en stund till.

För att få en svagt gul färg på såsen så kan ni tillsätta lite gurkmeja om ni vill.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00