Kyckling i dill och citronsås

kyckling
Hej! Hoppas att ni har haft en fin helg, vi har ätit snöbollar och pepparkakor och druckit julmust. Vi har tänt massor med ljus och städat i källaren. Fint väder har vi haft också, lite snö och sol denna helgen. Äntligen!

Till middag idag åt vi kyckling i dill och citronsås och det var så gott! Jag vill så gärna ge er receptet så att ni också kan laga denna kycklingrätten 😛 Hoppas att ni är många som vill testa och att ni trycker på ♥ under detta inlägget om ni gillar receptet. Här kommer det:

kyckling sås

KYCKLING I DILL OCH CITRONSÅS (4-5 port)

Här hittar ni 15 MATRÄTTER TILL TALLRIKEN

 

Recept

  • 1 kg kycklingfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citron

 

Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna i bitar. Bryn tills fin färg och lägg sedan över kycklingen på ett fat.
  2. Tag ev. bort stekklumpar ur stekpannan. Häll på vatten. Hetta upp och låt buljongtärningen smälta ner. Rör ner creme fraiche, grädde, dill och pressad citron.
  3. Hetta upp såsen och lägg ner kycklingen. Lägg på ett lock. Låt kycklingbitarna bli klara i den heta såsen. Smaka sedan av med salt och vitpeppar.

 

Servera kycklingen och såsen med tex. kokt potatis, babyspenat, klyftade tomater och sesamkransar

godaste kyckling
Här ser ni kycklingen som ligger i den varma såsen. Jag delar alltid en stor kycklingbit för att se att den är helt färdig in till mitten. Skulle den var det minsta rosa så måste kycklingen ligga kvar i såsen en stund till. För att få en svagt gul färg på såsen så kan ni tillsätta lite gurkmeja om ni vill.

kycklingfile

dillkyckling recept

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..