ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bananpannkakor

/

BANANPANNKAKA – 1 banan räcker till 2-3 bananpannkakor

Gör även mycket goda KRABBELURER

Recept

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker (uteslut om bananen är väl mogen)

Gör så här

  1. Mosa bananen med en gaffel.
  2. Vispa sedan med gaffeln ner ägg och ev. vaniljsocker.
  3. Stek pannkakorna i en klick smör på båda sidorna. Servera bananpannaka med tex. bär och vispad grädde

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Hej ♥ Idag hittade jag inte en banan i skål utan idag hittade jag en prickig banan i en skolväska. Där har den legat över helgen och mognat ordentligt. Perfekt till att göra bananpannkaka på så det gjorde jag idag.

En banan och 2 ägg som mosas ihop det är allt som behövs när bananen är riktigt mogen. Är inte bananen söt och mogen så kan man tillsätta 1 tsk vaniljsocker om man vill men det är bättre att passa på att göra bananpannkakor när man har prickiga bananer hemma och sötman redan finns naturligt i bananen.

När bananen mosats och blandats ihop med äggen så ser den ut så här. Lite som en banansoppa. Sedan är det bara att smörsteka 2-3 pannkakor av banansoppan, så fort det går att vända på pannkakan så gör ni det och steker en stund på andra sidan med.

Idag åt vi hallon till bananpannkakorna. Vill man så kan man även ta vispad grädde till och kanske pudra på lite kanel. Bananpannkakor är nyttigt och gott och ett sätt att ta tillvara på mat som annars riskerar att hamna i soporna. Vi måste alla hjälpas åt att minska matsvinnet eller hur!

Ha en fin dag önskar Oscar och jag.

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00