ANNONS

Där sätter jag degen

/
element gammalt hus

Hej, så roligt att vi träffas idag igen.

Jag ser att det är många av er som besöker mina inlägg med brödrecept, jättekul tycker jag för just bröd är det som jag tycker är allra roligast att baka.

Nu när det är vinter och elementen är varma, ja för våran del är de inte varma hela tiden för vi eldar ju med ved. Då får man fixa värmen själv. Men vi håller igång vedeldningen flitigt under vintern och när jag bakar med jäsdeg så ser jag alltid till att elementen är riktigt varma och sköna. Många vedpinnar åker in i pannan då.

Det är PERFEKT att ställa degbunken nära ett varmt element då degen ska jäsa. När man lyfter på bakduken efter att jäsningen är klar så kan man riktigt se hur välmående den jästa degen är.

jäsa deg

Har ni något knep som ni använder när ni bakar med jäsdeg?

Ikväll ska göra ungefär ingenting. Jag älskar att ha lite inplanerat. Som många av er vet är jag introvert och då gillar man just det, att bara vara. Jag blir inte fylld av energi när jag har massor med saker att göra, jag blir fylld av energi när jag har tid till tankar och att ha det så stressfritt som möjligt. Det är säkert därför jag gillar att baka bröd. Då stressar man inte.

Jag önskar er alla en fin kväll på det sättet som ni mår bäst av. KRAM

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00