ANNONS

Luciafirande

/
lucia svensk

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Vi har haft det så mysigt ikväll. Vi har tittat på Lucia. Våran yngsta dotter Fanny och andra elever från årskurs 9 har bjudit familj, släkt och vänner på ett vackert luciafirande ikväll.

Ett stort luciatåg fick vi se. Alla var så fina och sjöng så bra och vilken julstämning det blev. Några tjejer sjöng solo, en av de tjejerna är nära vän till Fanny och det var särskilt roligt att få höra henne sjunga. Det var så vackert. 

pepparkaksbak

Imorgon är ju den stora luciadagen och då har vi som tradition att äta hembakade pepparkakor. Varje år bakar barnen pepparkakor hos mormor och morfar och på lucia blir det pepparkaksfika.

Detta året var jag inte med på pepparkaksbaket men jag har några bilder på när Ludwig var liten och bakade pepparkakor. Då var han i ungefär samma ålder som Oscar är nu. Tilde hjälpte honom.

Jag minns att han tyckte att degen var så god. Melwin är med på bilden också. Här finns en ny bild på Melwin.

Jag har inte receptet på de pepparkakorna som barnen brukar baka men jag har ett recept på skurna pepparkakor om ni vill kolla på det. KLICKA HÄR

hembakta pepparkakor

Mormor (min mamma) hade den gången bakat världens godaste kaka som vi fick smaka på. Alltså! Kolla in hallonkakan på bilden. Nomnomnom… har ni inte testat att baka den så måste ni göra det. Ni kommer att älska den. Det lovar jag.

KLICKA HÄR så kommer ni till receptet

Jag önskar er en fortsatt fin kväll allihop och hoppas att ni kommer att sova riktigt gott inatt. Stor kram från mig.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00