ANNONS

Daimtryffel

/

daimtryffel

DAIMTRYFFEL – Ett mycket gott julgodis

HÄR finns många fler tips till JUL 😀

Recept

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 100 g färskost
  • 100 g daim

Topping : Kakao

Gör så här:

  1. Koka upp grädde och smör under omrörning. Drag kastrullen åt sidan.
  2. Rör ner mörk choklad delad i bitar. Rör chokladblandningen slät. Rör sedan ner färskost. Låt svalna i 20 min.
  3. Hacka daim och blanda ner i smeten. Låt svalna i rumstemperatur i 2 timmar.
  4. Forma till valfria stora kulor. Sikta över kakao. Förvara i kylskåp.

Tips! Allra godast är daimtryffel att äta inom ett par dagar efter tillverkning. Ju längre de förvaras i kylen desto mer mjuknar daimen.

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

1
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00