ANNONS

Daimtryffel

/
daimtryfflar

DAIMTRYFFEL – Ett mycket gott julgodis

HÄR finns många fler tips till JUL

Recept

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 100 g färskost
  • 100 g daim

Topping : Florsocker eller kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smör under omrörning. Drag kastrullen åt sidan.
  2. Rör ner mörk choklad delad i små bitar. Rör chokladblandningen slät. Rör sedan ner färskost. Låt svalna i 20 min.
  3. Hacka daim och blanda ner i smeten. Låt svalna i några timmar tills smeten tjocknat. I rumstemperatur eller i kylskåp. Om tryffeln blir hård i kylskåpet så mjuknar den i rumstemperatur.
  4. Forma till valfria stora kulor. Rulla i florsocker eller kakao. Förvara  daimtryffeln i kylskåp.

Allra godast är daimtryffel att äta inom ett par dagar efter tillverkning. Ju längre de förvaras i kylen desto mer mjuknar daimen. Njut gärna med en kopp kaffe.

tryffel daim

Daimtryffel har stark och tydlig chokladsmak. Med kakao kan du framhäva chokladsmaken ännu mer. Med florsocker gör du tryffeln mer söt.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

tryffeldaim jul

Fantastiskt god tryffel med ”vuxen smak” Jag älskar denna mörka chokladtryffeln med daimbitar. En stor favorit till Jul. KRAM

daimtryffeln
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00