Daimtryffel

daimtryffel

DAIMTRYFFEL – Ett mycket gott julgodis

HÄR finns många fler tips till JUL 😀

 

Recept

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 100 g färskost
  • 100 g daim

Topping : Kakao

 

Gör så här:

  1. Koka upp grädde och smör under omrörning. Drag kastrullen åt sidan.
  2. Rör ner mörk choklad delad i bitar. Rör chokladblandningen slät. Rör sedan ner färskost. Låt svalna i 20 min.
  3. Hacka daim och blanda ner i smeten. Låt svalna i rumstemperatur i 2 timmar.
  4. Forma till valfria stora kulor. Sikta över kakao. Förvara i kylskåp.

 

Tips! Allra godast är daimtryffel att äta inom ett par dagar efter tillverkning. Ju längre de förvaras i kylen desto mer mjuknar daimen.

 

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Anna skriver:

    Har du nåt tips med vit choklad? Kanske detta fast med det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..