ANNONS
Integritet på Tailsweep

Äppelkaka med pepparkakskrydda

/

Hej vänner ♥ Jag är så glad att ni kikar in här hos mig. Det betyder mycket för mig ska ni veta. Tack! Jag har så väldigt många äpple i en fruktskål här hemma, fler än det kommer att gå åt så jag provade att baka en fyriskaka med pepparkakskrydda i. Ojojoj det måste ni testa. Det blev så gott.

Fyriskaka är ju som ni vet en äppelkaka kryddad med kanel. Istället för kanel tog jag då pepparkakskrydda. Jag ökade mängden pepparkakskrydda lite för jag tycker att det är så jättegott så drygt 1 msk använde jag ungefär. Det blev lagom mycket julsmak och en riktig fullträff. Jul i en äppelkaka 😛 Mums!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

ÄPPELKAKA MED PEPPARKAKSKRYDDA

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde

Fyllning : 3 äpple, 3 msk strösocker och 1 msk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Elvispa ihop rumsvarmt smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten i smord och bröad springform Ø ca 24 cm. 
  3. Skala och klyfta äpple. Blanda med strösocker och pepparkakskrydda. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. 
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 35-40 min. Pudra ev. florsocker över äppelkakan och servera med vaniljvisp

Lyckat till alla ni som vill testa mitt nya äppelrecept ♥ Jul i en äppelkaka blev en riktig fullträff.

Fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00