Äppelkaka med pepparkakskrydda

juläpple
Hej! Idag ses vi igen ♥ Hoppas att ni har haft en riktigt fin jul allihop. Vi har haft det lugnt och skönt och firat jul med familjen. Min syster och hennes familj och mina föräldrar. Glada barn och nöjda vuxna, en perfekt jul blev det.

Jag hade så många äpplen hemma så igår testade jag att baka en fyriskaka med pepparkakskrydda 😛 Ojojoj det måste ni testa! Fyriskaka är en äppelkaka som säkert många av er har bakat tidigare. Istället för kanel – som det är i fyriskaka – så använde jag pepparkakskrydda istället. Jag ökade mängden krydda lite för jag tycker att det är så gott med pepparkakskrydda så drygt 1 msk använde jag ungefär. Det blev lagom mycket julsmak och väldigt gott. Här ska ni få receptet : 

fyriskaka pepparkakskrydda

ÄPPELKAKA MED PEPPARKAKSKRYDDA

Baka även PEPPARKAKSDRÖMMAR och JULIGA CHOKLADBOLLAR

 

Recept

 • 125 g rumsvarmt smör
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 msk grädde

Fyllning: 3 äpple, 3 msk strösocker och 1 msk pepparkakskrydda

.
Gör så här:
 1. Elvispa ihop rumsvarmt smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med grädde.
 3. Bred ut smeten i smord och bröad springform Ø ca 24 cm. 
 4. Skala och klyfta äpple. Blanda med strösocker och pepparkakskrydda
 5. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Grädda mitt i ugnen 175° i 35-40 min. Pudra ev. florsocker över äppelkakan och servera med vaniljvisp

pepparkakskryddor äpple

pple pepparkakskrydda

 

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..