Ugnspotatis med vitlök

Hej, så roligt att vi ses idag igen ♥ Ni är varmt välkomna in hit till mig allihop, även du som skrev att du önskade att jag skulle fota en bild på mig själv med spaghetti på huvudet.

Idag ska ni få ett riktigt enkelt och bra tips med potatis. Ett perfekt potatisrecept som passar till nyår 😀 Ugnspotatis med vitlök mmm…. ja ni hör ju hur gott det låter! Så här enkelt gör ni denna vitlökspotatis :

UGNSPOTATIS MED VITLÖK (ca 3 port)

Gör även fina POTATISROSOR och POTATISRULLAR

Recept

 • 5 stora fasta potatisar
 • 25 g smör
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • 0,5 dl hackad persilja
 • Salt och vitpeppar

Gör så här

 1. Tvätta potatisen. Skiva med skalet kvar (ca 0,5 cm tjocka skivor) Lägg skivorna på en pappersklädd ugnsplåt.
 2. Smält smör. Drag kastrullen åt sida. Pressa ner vitlök. Rör ner persilja. Salta och peppra efter tycke (ni kan salta mer efter tillagningen om så önskas)
 3. Häll vitlökssmöret över potatisskivorna. Blanda runt. Sprid ut potatisen över plåten på det sättet som Ludwig visar på bilden nedan.
 4. Tillaga mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 30 min)

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Behåll skalet kvar på potatisen när ni skivar den. Gör sedan vitlökssmör och blanda runt potatisskivorna i smöret. Sprid ut potatisen i en pappersklädd ugnsform, kolla sa att inte skivorna ligger på varandra. Se bild nedan.

Ugnspotatis med vitlök passar till det mesta. Kött, fisk och fågel. Denna gången gjorde vi köttfärsbiffar till potatisen. Som sås rörde jag ihop lite creme fraiche med dragon, salt och vitpeppar. Mycket festligt och gott!

0
28

Äppelkaka med pepparkakskrydda

Hej vänner ♥ Jag är så glad att ni kikar in här hos mig. Det betyder mycket för mig ska ni veta. Tack! Jag har så väldigt många äpple i en fruktskål här hemma, fler än det kommer att gå åt så jag provade att baka en fyriskaka med pepparkakskrydda i. Ojojoj det måste ni testa. Det blev så gott.

Fyriskaka är ju som ni vet en äppelkaka kryddad med kanel. Istället för kanel tog jag då pepparkakskrydda. Jag ökade mängden pepparkakskrydda lite för jag tycker att det är så jättegott så drygt 1 msk använde jag ungefär. Det blev lagom mycket julsmak och en riktig fullträff. Jul i en äppelkaka 😛 Mums!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

ÄPPELKAKA MED PEPPARKAKSKRYDDA

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

 • 125 g rumsvarmt smör
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 msk grädde

Fyllning : 3 äpple, 3 msk strösocker och 1 msk pepparkakskrydda

Gör så här

 1. Elvispa ihop rumsvarmt smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten i smord och bröad springform Ø ca 24 cm. 
 3. Skala och klyfta äpple. Blanda med strösocker och pepparkakskrydda. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. 
 4. Grädda mitt i ugnen 175° i 35-40 min. Pudra ev. florsocker över äppelkakan och servera med vaniljvisp

Lyckat till alla ni som vill testa mitt nya äppelrecept ♥ Jul i en äppelkaka blev en riktig fullträff.

Fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

2
29

Pepparkaksdrömmar

Hej vänner. Hoppas att allt är bra med er och att ni inte stressar för mycket så här dagarna innan jul ♥ Försök att göra det enkelt och njut av det lilla. Julen ska vara härlig och mysig, inte stressig.

Knytkalas är mitt tips om ni är många som firar jul tillsammans. Alla kan bidra med något. Idag ska ni får ett riktigt bra recept av mig. En lättbakad och enkel julkaka som ni bara måste testa att baka. Pepparkaksdrömmar mmm… alltså detta är den perfekta småkakan tycker jag, en av de godaste småkakor man kan baka till och med. Så god är den. Drömmar med pepparkakskrydda hoppar självklart in i kategorin EDITHS BÄSTA

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

PEPPARKAKSDRÖMMAR (ca 40 st)

Här hittar ni många fler godsaker till JUL

Recept

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 1,5 msk pepparkakskryddor
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk hjorthornssalt
 • 1 dl rapsolja
 • 4 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör, strösocker, pepparkakskryddor, vaniljsocker och hjorthornssalt
 2. Vispa ner rapsolja. Vispa in vetemjöl. Tryck ihop till en deg.
 3. Rulla ut bollar stora som studsbollar (ca 40 st) Lägg dem på ugnsplåtar. Klä ev. plåtarna med bakplåtspapper först.
 4. Grädda mitt i ugnen 150° i 20min. Låt svalna. Ät och njut och frys in de kakor som blir över.

Klicka på länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

2
29