ANNONS

Äppelkaka i långpanna

/

ppelkaka långpanna

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA (25-30 bitar)

Klicka på länken för fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk

Fyllning: 6 äpple + 1 dl strösocker och 1,5 msk kanel

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och smält smör.
  3. Kärna ur äpple och skär i bitar (låt gärna äppelskalet vara kvar) Blanda runt äppelbitarna med strösocker och kanel
  4. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd djup långpanna 30×40 cm. Fördela ut äppelbitarna över hela smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i 20-25 min (kolla med provsticka att äppelkakan är genomgräddad)

Skiva upp äppelkakan i rutor när den svalnat. Ät äppelrutor som en mjuk kaka eller som en liten dessert med vaniljvisp.

Denna äppelkakan går jättebra att frysa in.

Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

.

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

ppelpaj i långpanna
6 äpple har jag skurit i bitar och fördelat ut över smeten i en långpanna (i den djupa plåten som tillhör ugnen)

Det är verkligen smidigt att baka äppelkaka i långpanna tycker jag.

Det blir många härliga äppelrutor som är goda både att äta nybakade och att stoppa in i frysen.

MumsMums hoppas att ni vill testa mitt nya äppelrecept 😀 KRAM

ppelkaka till många

långpanna äppelkaka

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00