Äppelkaka i långpanna
ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA (25-30 bitar)
Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE
Recept
- 100 g smör
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 5,5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
Fyllning : 6 äpple + 1 dl strösocker och 1,5 msk kanel
Gör så här
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och smält smör.
- Kärna ur äpple och skär i bitar (låt gärna äppelskalet vara kvar) Blanda runt äppelbitarna med strösocker och kanel
- Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd djup långpanna 30×40 cm. Fördela ut äppelbitarna över hela smeten.
- Grädda mitt i ugnen 200° i 20-25 min (kolla med provsticka att äppelkakan är genomgräddad)
Skär äppelkakan i rutor när den svalnat. Ät äppelrutorna som en mjuk kaka eller som en dessert med vaniljvisp.
Här hittar du fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor
6 äpple har jag skurit i bitar och fördelat ut över smeten i en långpanna (i den djupa plåten som tillhör ugnen) Det är verkligen smidigt att baka äppelkaka i långpanna tycker jag. Det blir många härliga äppelrutor som är goda både att äta nybakade och att stoppa in i frysen.
MumsMums hoppas att ni vill testa mitt nya äppelrecept 😀 KRAM