ANNONS

Äppelkaka i långpanna

/
ppelkaka långpanna

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA (25-30 bitar)

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk

Fyllning : 6 äpple + 1 dl strösocker och 1,5 msk kanel

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och smält smör.
  3. Kärna ur äpple och skär i bitar (låt gärna äppelskalet vara kvar) Blanda runt äppelbitarna med strösocker och kanel
  4. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd djup långpanna 30×40 cm. Fördela ut äppelbitarna över hela smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i 20-25 min (kolla med provsticka att äppelkakan är genomgräddad)

Skär äppelkakan i rutor när den svalnat. Ät äppelrutorna som en mjuk kaka eller som en dessert med vaniljvisp.

Här hittar du fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

ppelpaj i långpanna

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

6 äpple har jag skurit i bitar och fördelat ut över smeten i en långpanna (i den djupa plåten som tillhör ugnen) Det är verkligen smidigt att baka äppelkaka i långpanna tycker jag. Det blir många härliga äppelrutor som är goda både att äta nybakade och att stoppa in i frysen.

MumsMums hoppas att ni vill testa mitt nya äppelrecept 😀 KRAM

ppelkaka till många
långpanna äppelkaka
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00