Äppelkaka i långpanna

ppelkaka långpanna

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA (25-30 bitar)

Här finns många fler recept med ÄPPLE

 

Recept

 • 100 g smör
 • 4 ägg
 • 4 dl strösocker
 • 5,5 dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 dl mjölk

Fyllning: 6 äpple, 1 dl strösocker och 1,5 msk kanel

 

Gör så här

 1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och smält smör.
 3. Kärna ur äpple och skär i bitar (låt gärna äppelskalet vara kvar) Blanda runt äppelbitarna med strösocker och kanel
 4. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd djup långpanna 30×40 cm. Fördela ut äppelbitarna över hela smeten.
 5. Grädda mitt i ugnen 200° i 20-25 min (kolla med provsticka att äppelkakan är genomgräddad)

ppelpaj i långpanna
Ja, så här körde jag igång bloggen år 2020 detta blev första receptet som kom in här på bloggen nu efter nyår 😀 Hoppas att ni vill testa det och jag hoppas att ni har fått en riktigt bra start på det nya året ♥

Jag har många äpplen här hemma som jag vill hitta på något med. För några dagar sedan bakade jag en äppelkaka med pepparkakskrydda Den blev uppäten så fort den kom ut ur ugnen. Nu använde jag 6 äpplen och gräddade en jättestor äppelkaka i en långpanna, i den djupa plåten som tillhör ugnen. Denna äppelkakan ska vi inte äta upp direkt utan den ska få hoppa in i frysen när den svalnat. Härligt att ha äppelkaka i frysen när man blir sugen.

Vill ni hellre äta äppelkakan nybakad så går ju det lika bra. Pudra florsocker på toppen och servera med vaniljvisp. Lycka till!

ppelkaka till många

långpanna äppelkaka

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..