Inlägget innehåller annonslänkar

Havretosca med hallon

Hej vad roligt att ses ♥ Jag har ett nytt recept till er idag, jag har klurat ett tag på att göra denna kakan. En havretosca som jag har fyllt med hallon 😛 Mumsmums… alltså det blev verkligen lyckat!

Jag är så glad att jag gjorde verklighet av min idé, hela familjen sprang och satte sig vid bordet när jag plockade fram denna kakan till förmiddagsfikat och ett par minuter senare var den slut. Mamma denna hallonkakan måste du baka igen sa Ludwig. Bra betyg tycker jag. Oscar min lilla sötis hjälpte mig att fota kakan. Han tycker att det är så roligt så han får gärna gärna hjälpa till.

HAVRETOSCA MED HALLON

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

2 dl frysta hallon

Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn

Gör så här

  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan och låt smöret svalna lite. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk. Rör sedan ner det smälta smöret.
  3. Häll ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Strö ut frysta hallon över.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.Gör tosca under tiden kakan gräddas.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  6. När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

Smeten är nu i formen och jag har strött ut frysta hallon jämt fördelat över. I botten av springformen har jag klämt fast ett bakplåtspapper. Medan kakan gräddas gör jag havretosca som ska bredas ut över kakan.

Vi åt hallonkakan kylskåpskall och skar upp den som en vanlig kaka. Vill man göra det extra festligt så kan man servera vispad grädde eller vaniljvisp till. LYCKA TILL!

Just det! Kakan går bra att frysa skulle jag ju skriva med. KRAM

6
334

Äppelkaka i långpanna

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA (25-30 bitar)

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk

Fyllning : 6 äpple + 1 dl strösocker och 1,5 msk kanel

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och smält smör.
  3. Kärna ur äpple och skär i bitar (låt gärna äppelskalet vara kvar) Blanda runt äppelbitarna med strösocker och kanel
  4. Fördela ut smeten i en smord och pappersklädd djup långpanna 30×40 cm. Fördela ut äppelbitarna över hela smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i 20-25 min (kolla med provsticka att äppelkakan är genomgräddad)

Skär äppelkakan i rutor när den svalnat. Ät äppelrutorna som en mjuk kaka eller som en dessert med vaniljvisp.

Här hittar du fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

6 äpple har jag skurit i bitar och fördelat ut över smeten i en långpanna (i den djupa plåten som tillhör ugnen) Det är verkligen smidigt att baka äppelkaka i långpanna tycker jag. Det blir många härliga äppelrutor som är goda både att äta nybakade och att stoppa in i frysen.

MumsMums hoppas att ni vill testa mitt nya äppelrecept 😀 KRAM

2
41

Broccolisoppa

Hej vänner ♥ Jag kikar in här ikväll med ett nytt recept på soppa 😀 Broccolisoppa med potatisbröd som jag gjorde innan idag. Så gott blev det, jag gillar verkligen soppa. Det är enkelt att göra, mättar bra och blir alltid gott.

Så här snabbt och lätt gör ni denna broccolisoppan :

BROCCOLISOPPA (3 port)

Laga även en HET MOROTSSOPPA

Recept

  • 200 g fryst broccoli
  • 1-2 potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 3-4 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning grönsak
  • 0,5 dl grädde
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och dela potatis i bitar. Skala och dela gul lök i bitar.
  2. Lägg potatis, lök, fryst broccoli och buljongtärning i en stor kastrull. Häll på vatten. Koka tills potatisen är mjuk.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer rakt ner i kastrullen.
  4. Häll på grädde. Koka upp. Låt småputtra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Späd ev. soppan med vatten eller mjölk.

Servering : Broccolisoppa med tex. en klick naturell yoggi eller creme fraiche.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
39