Havretosca med hallon
Jag har ett nytt recept till er idag, jag har klurat ett tag på att göra denna kakan. En havretosca som jag har fyllt med hallon 😛 Mumsmums… alltså det blev verkligen lyckat!
Jag är så glad att jag gjorde verklighet av min idé, hela familjen sprang och satte sig vid bordet när jag plockade fram denna kakan till förmiddagsfikat och ett par minuter senare var den slut. Mamma denna hallonkakan måste du baka igen sa Ludwig. Bra betyg tycker jag. Oscar min lilla sötis hjälpte mig att fota kakan. Han tycker att det är så roligt så han får gärna gärna hjälpa till.
HAVRETOSCA MED HALLON
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
- 2 dl frysta hallon
Tosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 1,5 dl havregryn
Gör så här
- Smält smör. Drag kastrullen åt sidan och låt smöret svalna lite. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk. Rör sedan ner det smälta smöret.
- Häll ut smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Strö ut frysta hallon över.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör tosca under tiden kakan gräddas.
- Blanda ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
- När kakan gräddats i 25 min. Tag ut den ur ugnen. Bred på tosca och ställ in i ugnen igen. Grädda klart mitt i ugnen 175° i ca 10 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor
LYCKA TILL!
Just det! Kakan går bra att frysa skulle jag ju skriva med. KRAM
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept