Panerad ostfylld kassler

Tjoho, jag är så glad! Lördag. Det är ju härligt men ännu härligare är det att jag idag får stoppa in ett nytt recept i EDITHS BÄSTA. Panerad ostfylld kassler åt vi till middag idag med ugnsbakad delikatesspotatis 😛

Jag har aldrig testat att göra en dubbelpanering på kassler tidigare men nu har jag gjort det, typ det godaste jag ätit.

Jag tar ofta i rejält med orden jag skriver när det är något jag är nöjd med. Jag vill bara så gärna att ni ska förstå hur gott jag tycker att det är och jag vill sååå gärna att ni också testar. Det vore så roligt ♥ Här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

PANERAD OSTFYLLD KASSLER (4-5 port)

Gör en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MIN

Börja med: Halvera valfri mängd tex. delikatesspotatis eller färskpotatis. Lägg potatisen (med skalet kvar) på en ugnsplåt. Häll på lite rapsolja. Salta och peppra. Vänd runt. Tillaga mitt i ugnen 225° tills potatisen är mjuk. Gör kassler under tiden.

Recept

  • 600 g kassler
  • Ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa och skär kassler i tjocka skivor. Skär en ficka i varje kasslerskiva och fyll den med ost. Vänd i vetemjöl.
  2. Vispa upp ägg med en gaffel. Blanda ströbröd med lite salt och vitpeppar.
  3. Vänd kasslern i ägg. Vänd sedan i ströbröd. Smörstek på båda sidor tills osten smält.

Servering : Ugnspotatis, panerad kassler, köpt bearnaisesås och sallad.

Kasslern är fylld med ost. Tag mängd ost efter tycke, jag tog mycket ost för jag tycker att det är gott och det ser så smaskigt ut när den smälter. Sedan har jag vänt runt kassler i vetemjöl.

Den ostfyllda kasslern vänds sist i ägg och ströbröd. Stek sedan tills osten smälter och ugnspotatisen är klar. Lycka till.

0
27

Godmorgon

Hej, kikar in till er här på bloggen med en bild på Oscar och mig. Som vanligt tänkte jag inte riktigt på vad jag hade på mig när jag fotade denna bilden, typiskt mig, jag får skylla på att det är morgon. Nu är verkligen vardagen här igen, vi har precis kommit hem efter att ha skjutsat Ludwig till skolan. Hela gänget är tillbaka i skolan nu efter jullovet och det är bara jag och Oscar hemma. Så tomt och tyst det känns, tur att de kommer hem snart igen.

Jag tänkte baka något, en liten överraskning tills barnen kommer hem skulle vara kul. Har ni något förslag? Något enkelt och gott på ingredienser som ofta finns hemma tänkte jag. Jag vill slippa att åka och handla. Kanske blir det något här från bloggen eller så testar jag något nytt, gärna med tips från er ♥

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin dag, att ni hittar på något som gör er glada och kanske hinner ni också baka en kaka. Det piggar alltid upp. Kram!

2
12

Bröd till skolstarten

Hej alla! Hoppas att det är bra med er. Imorgon börjar barnen skolan efter julledigheten och då ville de att jag skulle baka tekakor till frukosten. Tekakor är en favorit här hemma. Enkelt att baka, verkligen, men denna gången gjorde jag det ännu enklare genom att göra väldigt stora tekakor som jag kallar stora vetekakor. Jag har bloggat om det brödet innan så klicka på den rosa länken så kommer ni till receptet.

4 stora bröd blir det. När bröden svalnat så skär jag upp dem i portionsbitar, antingen äter vi upp det direkt, vi är ju många så alla fyra bröden går åt eller så packar jag det i påsar och fryser in. Denna gången fryser jag in det och tinar upp imorgon. Kokt ägg ville barnen ha på mackorna så det ska jag också förbereda genom att koka dem ikväll.

Jag tänkte att ni kanske ville se närmare på vad som stod bakom bröden i bilden. Det är en plansch som jag har ramat in, den köpte jag i en butik som säljer tv-spel. Många tuffa planscher hade de så jag funderar på att köpa någon mer, kul att hänga upp lite färgglatt på väggarna i barnens rum.

Nu har Fredrik kommit hem och vi ska ta en kopp kaffe, ha en fortsatt fin kväll. Vi ses snart igen.

0
6