ANNONS
Integritet på Tailsweep

Panerad ostfylld kassler

/

Tjoho, jag är så glad! Lördag. Det är ju härligt men ännu härligare är det att jag idag får stoppa in ett nytt recept i EDITHS BÄSTA. Panerad ostfylld kassler åt vi till middag idag med ugnsbakad delikatesspotatis 😛

Jag har aldrig testat att göra en dubbelpanering på kassler tidigare men nu har jag gjort det, typ det godaste jag ätit.

Jag tar ofta i rejält med orden jag skriver när det är något jag är nöjd med. Jag vill bara så gärna att ni ska förstå hur gott jag tycker att det är och jag vill sååå gärna att ni också testar. Det vore så roligt ♥ Här kommer receptet :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

PANERAD OSTFYLLD KASSLER (4-5 port)

Gör en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MIN

Börja med: Halvera valfri mängd tex. delikatesspotatis eller färskpotatis. Lägg potatisen (med skalet kvar) på en ugnsplåt. Häll på lite rapsolja. Salta och peppra. Vänd runt. Tillaga mitt i ugnen 225° tills potatisen är mjuk. Gör kassler under tiden.

Recept

  • 600 g kassler
  • Ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa och skär kassler i tjocka skivor. Skär en ficka i varje kasslerskiva och fyll den med ost. Vänd i vetemjöl.
  2. Vispa upp ägg med en gaffel. Blanda ströbröd med lite salt och vitpeppar.
  3. Vänd kasslern i ägg. Vänd sedan i ströbröd. Smörstek på båda sidor tills osten smält.

Servering : Ugnspotatis, panerad kassler, köpt bearnaisesås och sallad.

Kasslern är fylld med ost. Tag mängd ost efter tycke, jag tog mycket ost för jag tycker att det är gott och det ser så smaskigt ut när den smälter. Sedan har jag vänt runt kassler i vetemjöl.

Den ostfyllda kasslern vänds sist i ägg och ströbröd. Stek sedan tills osten smälter och ugnspotatisen är klar. Lycka till.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00