ANNONS

Panerad ostfylld kassler

/

mat kassler
Tjoho, jag är så glad! Lördag. Det är ju härligt men ännu härligare är det att jag idag får stoppa in ett nytt recept i EDITHS BÄSTA. Panerad ostfylld kassler åt vi till middag idag med ugnsbakad delikatesspotatis 😛 Nomnomnom jösses.

Jag har aldrig testat att göra en dubbelpanering på kassler tidigare men nu har jag gjort det, typ det godaste jag ätit. Ja, jag tjatar och tar ofta i rejält med orden jag skriver när det är något jag är riktigt nöjd med. Jag vill bara så gärna att ni ska förstå hur gott jag tycker att det är och jag vill sååå gärna att ni också testar. Det vore så roligt ♥ Här kommer receptet :

panerad kassler

PANERAD OSTFYLLD KASSLER (4-5 port)

Testa även att göra en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MIN

Börja med: Halvera valfri mängd tex. delikatesspotatis eller färskpotatis. Lägg potatisen (med skalet kvar) på en ugnsplåt. Häll på lite rapsolja. Salta och peppra. Vänd runt. Tillaga mitt i ugnen 225° tills potatisen är mjuk. Gör under tiden kasslern.

Recept

  • 600 g kassler
  • Ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Putsa och skär kassler i tjocka skivor. Skär en ficka i varje kasslerskiva och fyll den med ost. Vänd i vetemjöl.
  2. Vispa upp ägg med en gaffel. Blanda ströbröd med lite salt och vitpeppar.
  3. Vänd kasslern i ägg. Vänd sedan i ströbröd. Smörstek på båda sidor tills osten smält.

Servering: Ugnspotatis, panerad kassler, köpt bearnaisesås och sallad. ÄT OCH NJUT!

Nedan ser ni beskrivande bilder

dubbelpanering
Kasslern är fylld med ost. Tag mängd ost efter tycke, jag tog mycket ost för jag tycker att det är gott och det ser så smaskigt ut när den smälter. Sedan har jag vänt runt kasslern i vetemjöl.

panering

panering ströbröd
Den ostfyllda kasslern vänds sist i ägg och ströbröd. Stek sedan tills osten smälter och ugnspotatisen är klar. Lycka till.

panerad kassler ost

ostfylld

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00