ANNONS

Bröd av ostskalkar

/
ostskalkar

Hej vänner ♥ Vad hittar ni på med den där sista biten ost som är omöjlig att skära? Jag kallar det ostskalkar, jag kommer inte på något bättre ord så ostskalkar får det bli.

Av mina skalkar brukar jag baka bröd. Ibland bakar jag frallor, tex. dessa men idag bakade jag bröd i form av limpor.

DETTA RECEPTETanvände jag men hoppade över chili och använde en mild ost.

skalkar ost

Som ni ser fick jag lite mörk yta på brödet.

Alltså snart blir jag galen. Min spis innehåller en dubbelugn, den har alltså två ugnar. Den understa ugnen är en normalstor ugn som jag alltid använder till allt jag gör. Både när jag bakar bröd och kakor och när jag lagar mat.

Nu har ett gångjärn till den understa luckan på spisen gått sönder och jag kan bara använda den översta ugnen och den är mycket mindre.

Det kommer att ta tid innan jag blir kompis med den ugnen kan jag säga. Jag får passa på allt och jag kan inte vara helt säker på att något blir bra. Jag tror till och med att den översta ugnen kallas för snabbugn så den kanske inte ens är till för att baka bröd i. Jag ska lämna in spisen på lagning men tills dess så får jag använda den översta ugnen. Jag är ändå tacksam att jag har två ugnar.

Ha en fortsatt fin dag alla och passa på att göra något kul innan det är läggdags. Kvällen går ju så fort. Kram!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00