Varm choklad

hemmaföräldrar
Hej! Varm choklad är gott. Särskilt när det är regnigt och blåsigt ute och man känner sig sugen på något varmt och chokladigt. Kallar ni det för varm choklad förresten eller kallar ni det för chokladmjölk kanske? Vilket som passar ju lika bra tycker jag.

Jag brukar utgå från ett enkelt recept och smakar sedan av chokladmjölken med extra socker eller kakao om jag tycker att det behövs. Ibland tycker barnen att chokladen är lite för het då häller jag i en extra skvätt mjölk i deras kopp så att chokladmjölken svalnar lite. Idag ville Oscar som vanligt vara med mig när jag fotade 😀 Han tycker att det är så roligt.

recept chokladmjölk

VARM CHOKLAD (1 port)

Testa även att göra min goda BLÅBÄRSSOPPA

 

Recept

  • 2 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kakao

 

Gör så här:

  1. Lägg allt i en kastrull.
  2. Vispa runt i chokladmjölken samtidigt som den hettas upp. När chokladmjölken är het, slät och utan klumpar är den klar.

 

Tips! Smaka av och vispa ner mer strösocker eller kakao om ni önskar det. Ska ni göra mycket chokladmjölk så går det enkelt att gånga receptet med så många portioner ni önskar. Det är även gott att toppa chokladmjölken med en klick vispad grädde och pudra över kanel.

varm choklad
Här ser ni hur jag rör runt med en visp i den varma chokladen tills den är slät. Lätt som en plätt går det, det är verkligen enkelt att göra hemgjord chokladmjölk 😀 Lycka till.

barnkläder

sportlov

chokladmjölk

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..