Mac`n cheese

makaroner ost

MAC`N CHEESE – Macaroni and Cheese (ca 3 port)

Testa även att baka mina goda OSTSCONES

 

Recept

  • 4 dl okokta idealmakaroner
  • 10 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl riven ost

 

Gör så här:

  1. Koka makaroner (de kan gärna vara knappt klara) Häll dem i ett durkslag. Skölj av.
  2. Smält smör i en kastrull. Pressa ner vitlök. Fräs en kort stund. Rör ner vetemjöl.
  3. Rör sedan sakta ner mjölk. Ta lite i taget så att inga klumpar bildas. Koka upp till första bubblan (rör mycket)
  4. Drag kastrullen åt sidan. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Rör ner ost och kokta makaroner. Salta och peppra.
  6. Häll blandningen i en smord liten ugnsform. Tex. en brödform eller en liten gratängform. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 15 min (tills fin färg)

 

Servera mac`n cheese som en ensamrätt eller med tex. stekt wienerkorv eller köttbullar och sallad.

mac n cheese
Ja, detta var vad jag plockade ut ur ugnen nu ikväll. Alltså herrejösses så gott!! Mac n cheese mmm… Att bilderna inte är de allra bästa när jag fotar så här på kvällen när det är mörkt får ni helt enkelt strunta i för det här är GOTT och det är det viktigaste.

På översta bilderna i kollaget ser ni när jag gör ostsåsen och rör ner de kokta makaronerna. Vilken ost ni använder bestämmer ni själva. Mild eller stark ost efter tycke, cheddarost passar särskilt bra men det går lika bra att använda ostskalkar och denna gången använde jag en skalk av goudaost. Hoppa inte över vitlök för det lyfter smaken och gör just denna mac n cheese till en 10-poängare 😛 Hoppas att ni vill testa.

macaroni

macaroni and cheese

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..