ANNONS

Köttfärslimpa med champinjonsås

/

köttfärslimpa (6)

KÖTTFÄRSLIMPA MED CHAMPINJONSÅS (4-5 port)

Testa min populära POTATIS OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG

Köttfärslimpa

  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 msk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 600 g köttfärs

Gör så här:

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen.
  2. Forma till en köttfärslimpa och lägg den i en smord ugnsform. Tips! Pensla köttfärslimpan med soya för extra fin färg.
  3. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Gör såsen under tiden.

_____________________________________________

Champinjonsås

  • 2-3 dl champinjoner
  • Smör
  • 3 dl vatten
  • 1,5 st buljongtärning (kött eller kyckling)
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • Soya
  • Maizena redning
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Skiva och fräs champinjoner i en klick smör.
  2. Häll på vatten. Hetta upp och lägg ner buljongtärning. Låt smälta.
  3. Häll på mjölk, grädde och soya tills fin färg.
  4. Koka upp. Rör ner redning tills önskad konsistens. Koka ungefär en minut, sänk sedan värmen och smaka av med salt och vitpeppar.

Tips! Det går bra att ta mindre buljongtärning i såsen och röra ner lite köttsås från köttfärslimpan istället om så önskas.

Servering: Kokt potatis, köttfärslimpa och grönsaker. En god sallad som passar bra till denna maträtten hittar ni HÄR

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00