ANNONS

Skurna syltkakor

/
hallongrottor recept

Hej kompisar, så roligt att ses ♥ Det är regnigt hos oss idag så jag passade på att baka goda syltkakor 😛 Gillar ni syltkakor? Hallongrottor kan man ju kalla dem också, denna gången gjorde jag en riktigt smidig variant som jag kallar skurna syltkakor.

Jag bakade ut två korvar av degen, lade in korvarna i kylen en stund och skar dem sedan i centimetertjocka i skivor. Därefter tryckte ner skaftet av en stekspade som en fördjupning i varje skiva, som en liten grop.

Med en tesked klickade jag i hallonsylt. Det behövs inte så mycket sylt, bara en liten klick. Just i denna kakan kan det bli för mycket av det goda, tar man för mycket sylt så svämmar det över under gräddningen så lagom är bäst.

kaka sylt

SKURNA SYLTKAKOR (ca 40 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 150 g smör3/4 dl strösocker1 äggula1 msk vaniljsocker3,5 dl vetemjölRöd sylt ( gärna hallonsylt )

Gör så här

  1. Elvipsa ihop smör och strösocker. Vispa ner äggula.
  2. Vispa sakta in vaniljsocker och vetemjöl till en smulig massa. Tryck ihop massan till en deg.
  3. Dela degen i 2 delar. Rulla ut två korvar Ø 3-4 cm. Lägg in i kylen i ca 30 min.
  4. Skiva degkorvarna i ca 1 cm skivor. Gör en fördjupning i varje skiva. Klicka i lite sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Låt sedan svalna.

Kakorna smälter i munnen. Göm dem långt in i frysen om ni vill spara dem länge, annars tar de snabbt slut. Det lovar jag.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

syltgrottor

Vispa med elvispen. Lätt som en plätt! Tryck ihop till en deg, rulla ut korvar av degen och kyl ner dem i kylskåpet så att det går lätt att skära dem i skivor.Tryck en fördjupning i varje skiva och lägg i en liten klick sylt. Grädda. Sedan är kakorna klara. Smidigt och väldigt goda syltkakor blir det av detta receptet. Lycka till!

hallongrottor

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00