Skurna syltkakor

hallongrottor recept
Hej, så roligt att ses. Det är regnigt hos oss idag så jag passade på att baka nomnom goda syltkakor 😛 Gillar ni syltkakor? Hallongrottor kan man ju kalla dem också, denna gången gjorde jag en riktigt smidig variant som jag kallar skurna syltkakor.

Jag bakade ut två korvar av degen, lade in korvarna i kylen en stund och skar dem sedan i centimetertjocka i skivor. Därefter tryckte ner skaftet av en stekspade som en fördjupning i varje skiva, som en liten grop. Med en tesked klickade jag i hallonsylt. Det behövs inte så mycket sylt, bara en liten klick. Just i denna kakan kan det bli för mycket av det goda, tar man för mycket sylt så svämmar det över under gräddningen så lagom är bäst. Här kommer receptet :

kaka sylt

SKURNA SYLTKAKOR (ca 40 st)

Testa även några av KANELMAMMANS RECEPT

 

Recept

 • 150 g smör
 • 3/4 dl strösocker
 • 1 äggula
 • 1 msk vaniljsocker
 • 3,5 dl vetemjöl
 • Röd sylt ( gärna hallonsylt )

 

Gör så här:

 1. Elvipsa ihop smör och strösocker. Vispa ner äggula.
 2. Vispa sakta in vaniljsocker och vetemjöl till en smulig massa. Tryck ihop massan till en deg.
 3. Dela degen i 2 delar. Rulla ut två korvar Ø 3-4 cm. Lägg in i kylen i ca 30 min.
 4. Skiva degkorvarna i ca 1 cm skivor. Gör en fördjupning i varje skiva. Klicka i lite sylt.
 5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Låt sedan svalna.

Kakorna smälter i munnen. Göm dem långt in i frysen om ni vill spara dem länge, annars tar de snabbt slut. Det lovar jag.

 

I kollaget nedan ser ni beskrivande bilder

syltgrottor
Visp visp med elvispen. Lätt som en plätt! Tryck ihop till en deg, rulla ut korvar av degen och kyl ner dem i kylskåpet så att det går lätt att skära dem i skivor. Tryck en fördjupning i varje skiva och lägg i en liten klick sylt. Grädda. Sedan är kakorna klara. Smidigt och väldigt goda syltkakor blir det av detta receptet. Lycka till.

hallongrottor

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..