Quesadilla med ost och skinka

QUESADILLA MED OST OCH SKINKA (1 st)

Gör även goda TOAST MED TACOFÄRS

Recept

  • 1 tortillabröd
  • Skinka
  • Ost
  • Paprikapulver eller torkad oregano

Gör så här

  1. Täck ett tortillabröd med skinka och ost (mängd efter tycke)
  2. Pudra på paprikapulver eller smula över torkad oregano. Vik tortillabrödet dubbelt.
  3. Stek i torr stekpanna på båda sidor tills osten smält. Skär i trekanter. Ät och njut!

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

Quesadilla med skinka och ost är såååå gott!! Hoppas att ni allihop vill testa detta ♥ Kanske finns det tortillabröd kvar efter gårdagens tacobuffé, då är ju quesadilla perfekt till frukost imorgon, det är även supergott till soppa om ni är sugna på det.

Jag vill även tipsa er om att tortillabröd går bra att frysa, när ni blir sugna på att göra quesadillas så plockar ni enkelt fram det antalet bröd som ni behöver ur frysen, de tinar väldigt snabbt i rumstemperatur så det är väldigt smidigt. Lycka till.

0
19

Han skojar och skrattar

Hej vänner. Jag kikade på några gamla bilder på Oscar och kände att det har verkligen hänt mycket under den senaste tiden. Nu är han snart 2,5 år. Inte riktigt än men snart.

Allt går lättare och lättare nu när han är lite större och det är så skönt. När han började att gå så gick det rasande fort tills han började klättra upp på borden.

På bilden i kollaget så har han dragit fram en stol, tagit sig upp på bordet och börjat plocka ner julgranskulorna från vår lilla bordsgran. Detta var inte denna julen utan julen innan, då var han några månader över året.

Ni vet ju att han älskar att vara med mig och fota, att hålla fram lilla handen, det har han gjort sedan han var liten. Vill ni baka kärleksmumskladdkakan som är på bilden – KLICKA HÄR

Nu klättrar han inte så ofta på borden längre. Han sitter på en stol och äter och han använder bordet att sätta tallriken på.

Språket har kommit igång bra så när vi sitter vid middagsbordet kan vi sitta och prata lite med varandra. Det är väldigt mysigt. Det mesta av maten hamnar i munnen, inte på golvet.

Det känns alldeles fantastiskt, det är nog det bästa av allt för det är inte kul att ligga på alla fyra och skura golvet rent efter VARJE måltid.

Nu hjälper han gärna till själv också om något hamnar på golvet. Stort plus för det. Ja det händer mycket i denna åldern, de blir liksom större och det märks så väl. Kan själv är ett populärt uttryck, när han säger det så låter jag honom göra just det. Kunna själv, så länge det inte är något farligt.

Jag ska skriva ihop några exempel på saker han – kan själv – så lägger jag in det i ett separat inlägg. Jag måste bara lägga lite extra märke till när han säger det under några dagar först. Nu tycker jag att vi njuter av fredagen och firar att helgen är här. En stor kram från oss till er!

.

Här hittar ni nu en – LITEN LISTA

0
15

Från Fredriks sida till min

Gokväll! Är allt väl med er? Jag hoppas det ♥ Idag har vi ändrat lite i sovrummet, det har blivit dags för Oscar att flytta från sin spjälsäng till en växasäng. Han har fixat och donat och flyttat över alla sina gosedjur och pippidockor.

Pippi har han tyckt om sedan han var liten. Spjälsängen hade vi tidigare på Fredriks sida och växasängen har vi nu satt på min sida. Jag gissar att jag kommer att bli väckt några gånger inatt. Pirrigt att sova i en ny säng ju.

Många gosedjur och kuddar vill han ha i sängen, det är knappt att han får plats själv. Nöjd och glad är han i alla fall.

För några år sedan var det Ludwig som låg i denna sängen så den har hängt med ett tag. Nu ligger Ludwig i en våningssäng istället, han delar inte med något syskon utan han har hela vångingssängen själv. Vill han ligga längst ner så kan han göra det och vill han ligga längst upp så kan han göra det. Väldigt bra tycker han.

Ha det gott alla, vi ses snart igen.

0
11