Tacopiroger
Hej! Två av barnen har fixat tacopiroger hemma hos oss idag. Oscar och Tilde ♥ Tacopiroger är verkligen enkelt att göra. Kyld smördeg, några skivor ost och en klick tacofärs
För att få fin yta på pirogerna så penslar vi dem med uppvispat ägg och tacofärsen blandar vi ut med lite färskost eller creme fraiche så den blir krämig och god. Inga mått utan vi rör ner lite tills den blir krämig men inte för tunn.
Detta tycker jag att ni ska testa nästa gång ni funderar på – vad gör man med tacorester ? Om ni vill dryga ut färsen så kan ni tillsätta frästa champinjoner eller paprika. Vill ni göra köttfärsen extra nyttig – TESTA DETTA TIPSET
TACOPIROGER MED SMÖRDEG (6 st)
Testa även att göra VITLÖKSKASSLER I SMÖRDEG
Recept
- 1 rulle kyld smördeg
- Tacofärs
- Färskost eller creme fraiche
- Ost
Topping : Ägg och sesamfrön eller vallmofrön
Gör så här
- Rulla ut och skär smördeg i 6 rutor.
- Blanda ca 3 dl tacofärs med en klick färskost eller creme fraiche till en krämig röra (mängd efter tycke)
- Täck varje smördegsplatta med skivad ost. Pensla lite uppvispat ägg runt kanterna.
- Klicka ut ca 0,5 dl kall eller avsvalnad tacoröra på varje platta. Vik ihop och tryck en gaffel runt kanterna.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på frön. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (10-12 min) Servera gärna tacopirogerna med vitlökssås och sallad eller ta med på picknick 😛
Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd
6 piroger får man ut på en rulle smördeg. Vi brukar använda pizzaskärare för att skära ut rutorna, det är smidigast. Vilka frön man vill toppa med är en smaksak, denna gången tog Tilde både sesamfrön och vallmofrön, det är även gott med torkad oregano.
Så enkelt är det att göra världsgoda tacopiroger 😀 Perfekt sätt att ta tillvara på tacofärs som blir över efter en tacobuffé LYCKA TILL!