Lingonrutor

Hej vänner ♥ Idag tycker jag att det är dags att vi stoppar in ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTAVärldens godaste lingonrutor som ni bara måste testa att baka. En väldigt enkel kaka att baka på ingredienser som ofta finns hemma, i långpanna bakas den och sedan skär man upp kakan i rutor.

Jag tog tiden när jag bakade och det krävdes knappt 4 min arbetsinsats för att gör denna goda kakan, perfekt! Jag älskar lättbakade kakor 😀 Har ni lingonsylt hemma så sätt igång och baka redan idag. Lingon i kaka är gott. Lycka till!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

LINGONRUTOR (ca 24 st)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver

Fyllning : 2 dl lingonsylt

Topping : 50 g smör, 1,5 dl havregryn, 1 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Elvispa ihop rumsvamt smör och strösocker. Vispa sakta ner ägget.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Vispa sedan ihop det med smörblandningen ( konsistensen på degsmulorna ska påminna om en mördeg )
  3. Tryck ut degsmulorna som ett tunt lager i botten av en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm. Bred ut lingonsylt över degen.
  4. Smält smöret till toppingen. Drag kastrullen åt sidan och rör ner resten av ingredienserna. Strö ut topping över lingonsylten.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20min.Låt svalna. Skär sedan rutor.

    4 minuter arbetsinsats

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Att baka i långpanna är ju smidigt och så blir det så många goda kakor. Det gillar vi. Det går att äta lingonkakan ljummen och nybakad om man vill men alllra godast tycker jag att den är kylskåpskall.

Här hittar ni även en Lista med småkakor

Nedan ville Oscar visa lingonsylten som vi använde till kakorna, han gjorde mig sällskap som han alltid gör när jag bakar och fotar. Han tycker att det är så roligt.

Alla som vill testa att baka denna kakan tryck på ♥ här under då blir jag så glad. Fortsatt fin kväll och stor KRAM

0
111

Tacopiroger

Hej! Två av barnen har fixat tacopiroger hemma hos oss idag. Oscar och Tilde ♥ Tacopiroger är verkligen enkelt att göra. Kyld smördeg, några skivor ost och en klick tacofärs

För att få fin yta på pirogerna så penslar vi dem med uppvispat ägg och tacofärsen blandar vi ut med lite färskost eller creme fraiche så den blir krämig och god. Inga mått utan vi rör ner lite tills den blir krämig men inte för tunn.

Detta tycker jag att ni ska testa nästa gång ni funderar på – vad gör man med tacorester ? Om ni vill dryga ut färsen så kan ni tillsätta frästa champinjoner eller paprika. Vill ni göra köttfärsen extra nyttig – TESTA DETTA TIPSET

TACOPIROGER MED SMÖRDEG (6 st)

Testa även att göra VITLÖKSKASSLER I SMÖRDEG

Recept

  • 1 rulle kyld smördeg
  • Tacofärs
  • Färskost eller creme fraiche
  • Ost

Topping : Ägg och sesamfrön eller vallmofrön

Gör så här

  1. Rulla ut och skär smördeg i 6 rutor.
  2. Blanda ca 3 dl tacofärs med en klick färskost eller creme fraiche till en krämig röra (mängd efter tycke)
  3. Täck varje smördegsplatta med skivad ost. Pensla lite uppvispat ägg runt kanterna.
  4. Klicka ut ca 0,5 dl kall eller avsvalnad tacoröra på varje platta. Vik ihop och tryck en gaffel runt kanterna.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på frön. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (10-12 min) Servera gärna tacopirogerna med vitlökssås och sallad eller ta med på picknick 😛

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

6 piroger får man ut på en rulle smördeg. Vi brukar använda pizzaskärare för att skära ut rutorna, det är smidigast. Vilka frön man vill toppa med är en smaksak, denna gången tog Tilde både sesamfrön och vallmofrön, det är även gott med torkad oregano.

Så enkelt är det att göra världsgoda tacopiroger 😀 Perfekt sätt att ta tillvara på tacofärs som blir över efter en tacobuffé LYCKA TILL!

0
22

Quesadilla med ost och skinka

QUESADILLA MED OST OCH SKINKA (1 st)

Gör även goda TOAST MED TACOFÄRS

Recept

  • 1 tortillabröd
  • Skinka
  • Ost
  • Paprikapulver eller torkad oregano

Gör så här

  1. Täck ett tortillabröd med skinka och ost (mängd efter tycke)
  2. Pudra på paprikapulver eller smula över torkad oregano. Vik tortillabrödet dubbelt.
  3. Stek i torr stekpanna på båda sidor tills osten smält. Skär i trekanter. Ät och njut!

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

Quesadilla med skinka och ost är såååå gott!! Hoppas att ni allihop vill testa detta ♥ Kanske finns det tortillabröd kvar efter gårdagens tacobuffé, då är ju quesadilla perfekt till frukost imorgon, det är även supergott till soppa om ni är sugna på det.

Jag vill även tipsa er om att tortillabröd går bra att frysa, när ni blir sugna på att göra quesadillas så plockar ni enkelt fram det antalet bröd som ni behöver ur frysen, de tinar väldigt snabbt i rumstemperatur så det är väldigt smidigt. Lycka till.

0
19