Lingonrutor
Hej vänner ♥ Idag tycker jag att det är dags att vi stoppar in ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTAVärldens godaste lingonrutor som ni bara måste testa att baka. En väldigt enkel kaka att baka på ingredienser som ofta finns hemma, i långpanna bakas den och sedan skär man upp kakan i rutor.
Jag tog tiden när jag bakade och det krävdes knappt 4 min arbetsinsats för att gör denna goda kakan, perfekt! Jag älskar lättbakade kakor 😀 Har ni lingonsylt hemma så sätt igång och baka redan idag. Lingon i kaka är gott. Lycka till!
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor
LINGONRUTOR (ca 24 st)
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 150 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
Fyllning : 2 dl lingonsylt
Topping : 50 g smör, 1,5 dl havregryn, 1 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Elvispa ihop rumsvamt smör och strösocker. Vispa sakta ner ägget.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Vispa sedan ihop det med smörblandningen ( konsistensen på degsmulorna ska påminna om en mördeg )
- Tryck ut degsmulorna som ett tunt lager i botten av en smord och pappersklädd ugnsform ca 20×30 cm. Bred ut lingonsylt över degen.
- Smält smöret till toppingen. Drag kastrullen åt sidan och rör ner resten av ingredienserna. Strö ut topping över lingonsylten.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20min.Låt svalna. Skär sedan rutor.
4 minuter arbetsinsats
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
Att baka i långpanna är ju smidigt och så blir det så många goda kakor. Det gillar vi. Det går att äta lingonkakan ljummen och nybakad om man vill men alllra godast tycker jag att den är kylskåpskall.
Här hittar ni även en Lista med småkakor
Nedan ville Oscar visa lingonsylten som vi använde till kakorna, han gjorde mig sällskap som han alltid gör när jag bakar och fotar. Han tycker att det är så roligt.
Alla som vill testa att baka denna kakan tryck på ♥ här under då blir jag så glad. Fortsatt fin kväll och stor KRAM