Daimglass

hemgjord daimglass
Yes! Hej alla nu har jag äntligen kommit in i en dator igen. Nu ska ni få beskrivningen på världens enklaste och godaste daimglass 😀 Kanske har ni testat förut? Det är många år sedan jag gjorde denna glassen men nu har jag testat igen. Jösses säger jag bara, den är tusen gånger godare än jag minns. Namnam mumsmums.. jag kan inte sluta äta den!

Denna glassen kommer vi göra många gånger till, Melwin och Ludwig har redan hunnit att göra en ny omgång efter att jag fotade dessa bilder. Perfekt sportlovsgottis att göra tillsammans med barnen. Vaniljvisp och Daim det är allt som behövs och lite tålamod medan glassen stelnar i frysen.

krossad daim

DAIMGLASS

Baka även en smaskig KLADDKAKA MED DAIM

 

Recept

  • 1 förpackning vaniljvisp
  • 2 st dubbeldaim

 

Gör så här:

  1. Vispa vaniljvisp med elvisp tills den är riktigt fluffig.
  2. Hacka Daim och vänd ner i vaniljvispen.
  3. Häll ut smeten i en plastklädd liten form (tex. en brödform)
  4. Täck med plastfolie och ställ in glassen i frysen tills den har stelnat i 4-5 timmar eller längre. Tex. under natten. Ät och njut av denna galet goda glass.

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

daimchoklad
Daim i glass är sååå gott!! Detta är nog den allra enklaste glassen man kan göra och jag lovar att barnen älskar den. Även stora barn tycker om den. Till mellomys är den perfekt, det känns liksom väldigt trevligt med lite daimglass i tv-soffan.

hackad choklad

vaniljvisp glass
Jag tänkte visa er vilken form jag använde för att frysa glassen i, Tilde dök plötsligt upp i bilden för att skoja med mig. Jag kunde inte låta bli att använda den bilden. Vill ni veta vad Tilde pluggar till kan ni läsa HÄR. Första året på gymnasiet går hon.

En till bild på min gamla, fula men väldigt braiga brödform hittar ni HÄR (då använde jag den till en mycket god kasslerrätt)

blogg mat bak

80 tals dessert

hemgjord glass

Om ni gillar min blogg – Följ mig även i sociala medier

  • Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
LOADING..