ANNONS

Citronglasstårta

/
citronglasstårta

CITRONGLASSTÅRTA

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Recept

  • 5 äggulor (baka kaka av äggvitorna)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 köpt marängbotten

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker pösigt.
  2. Finriv det yttersta skalet på citronen. Pressa ur saften. Rör ner citronskal och saft i äggsmeten.
  3. Vispa i en annan bunke upp vispgrädde (ganska hårt)
  4. Rör ihop citronsmeten och grädden.
  5. Lägg marängbotten i en springform. Häll smeten över. Plasta och ställ in i frysen i 4 timmar eller längre (tex. under natten) Servera citronglasstårta med tex. hallon och lakritssås

Tips! Det går även bra att hoppa över marängbotten och frysa in smeten i en liten plastad form till glass

färska hallon marängbotten glassig
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00