ANNONS

Kassler och ostpaj

/
matpaj

KASSLER OCH OSTPAJ

Laga även en BACON OCH BROCCOLIPAJ

Fyllning

  • 300 g kassler
  • 4 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Vitpeppar

Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 1,5 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Ställ in i kylen i 15 min.
  2. Fyllning : Putsa och tärna eller strimla kassler. Fyll den kylda pajdegen med kassler och riven ost.
  3. Vispa ihop ägg, vispgrädde, dijonsenap och persilja. Smaka av med vitpeppar (kassler är salt så tillsätt inte salt i äggstanningen)
  4. Häll äggstanningen över fyllningen i pajformen. Grädda mitt i ugnen 225° i 30-35 min. Tills äggstanningen stelnat.

Servera pajen på buffé eller med sallad och vitlökssås. Det är även gott med fantastiska brödet till.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler och en Lista med matpajer

matpaj kasslerpajen
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00