ANNONS

Kassler och ostpaj

/

matpaj

KASSLER OCH OSTPAJ

Testa även att göra en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MIN

Gör pajdeg först: Arbeta ihop 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 1,5 msk vatten. Tryck ut degen i en pajform. Nagga. Ställ in i kylen i 15 min.

Fyllning

  • 300 g kassler
  • 4 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Vitpeppar

Gör så här:

  1. Putsa och tärna eller strimla kassler
  2. Fyll den kylda pajdegen med kassler och riven ost (mild eller stark ost efter tycke)
  3. Vispa ihop ägg, vispgrädde, dijonsenap och persilja. Smaka av med vitpeppar (kassler är salt så ni behöver inte tillsätta salt i äggstanningen)
  4. Häll äggstanningen över fyllningen i pajformen.
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i 30-35 min. Tills äggstanningen stelnat.

Servera pajen på buffé eller med sallad och vitlökssås. Det är även gott med fantastiska brödet eller vitlöksbröd till.

Lycka till!

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00