Chokladkaka med chokladfrosting
Sött
,En kladdig chokladkaka med chokladfrosting bakade vi. Alltså! Nomnom.. Mumsmums.. Wow! Den måste ni testa.
Absolut godast är kakan att servera kylskåpskall men vi var sugna och kunde inte vänta så frostingen är nästan alldeles precis nyvispad på bilderna. Gör inte som oss. Håll er tills frostingen blivit kall då går kakan från att vara en tio-poängare till att bli en 10+++poängare.
CHOKLADKAKA MED CHOKLADFROSTING
Baka även min systers AFTER EIGHT TÅRTA
Recept
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Chokladfrosting : 50 g smör, 100 g färskost, 4 dl florsocker, 5 msk kakao och 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Smält smör. Låt svalna lite.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Kakan ska vara lös i mitten. Låt svalna helt.
- Elvispa ihop alla ingredienser till chokladfrostingen. Bred ut över kakan. Ät chokladkakan kylskåpskall med eller utan vispad grädde.
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
När chokladbotten har gräddats och svalnat ordentligt (gärna i kylskåp) så sjunker kakan i mitten och det bildas en hög kant runt kakan. Kanten är lagom hög för att hålla frostingen på plats. Jag dekorerade med några hjärtan idag men det går lika bra att toppa med något annat godis, strössel eller kokos om man vill. Lycka till!
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept