ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladkaka med chokladfrosting

/

Hej vänner ♥ Hoppas att ni har det riktigt bra så här på Alla Hjärtans Dag idag. Här skiner solen och jag och barnen, som är hemma och har sportlov, har bakat en riktigt smaskig kaka. En kladdig chokladkaka med chokladfrosting bakade vi. Alltså! Nomnom.. Mumsmums.. Wow! Den måste ni testa.

Absolut godast är kakan att servera kylskåpskall men vi var sugna och kunde inte vänta så frostingen är nästan alldeles precis nyvispad på bilderna. Gör inte som oss. Håll er tills frostingen blivit kall då går kakan från att vara en tio-poängare till att bli en 10+++poängare.

CHOKLADKAKA MED CHOKLADFROSTING

Baka även min systers AFTER EIGHT TÅRTA

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Chokladfrosting : 50 g smör, 100 g färskost, 4 dl florsocker, 5 msk kakao och 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner smöret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Kakan ska vara lös i mitten. Låt svalna helt.
  4. Elvispa ihop alla ingredienser till chokladfrostingen. Bred ut över kakan. Ät chokladkakan kylskåpskall med eller utan vispad grädde.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

När chokladbotten har gräddats och svalnat ordentligt (gärna i kylskåp) så sjunker kakan i mitten och det bildas en hög kant runt kakan. Kanten är lagom hög för att hålla frostingen på plats. Jag dekorerade med några hjärtan idag men det går lika bra att toppa med något annat godis, strössel eller kokos om man vill. Lycka till!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00