Kall skaldjurspaj
KALL SKALDJURSPAJ
Gör även min mammas goda RÄKCHEESECAKE
Gör pajdeg : Arbeta ihop 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 1,5 dl riven ost och 3 msk kallt vatten (använd gärna smakrik ost) Tryck ut degen i en pajform. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt svalna.
Fyllning
- 5 dl creme fraiche 34%
- 2 msk majonäs
- 1 msk senap
- 0,5 – 1 dl hackad dill
- 2 förpackningar fryst crabsticks (2×100 g)
- 4 kokta ägg
- 1 liten rödlök
- Salt, vitpeppar och cayennepeppar
Dekoration : Tex. handskalade räkor, ägg, tomat, citron och dillkvistar
Gör så här
- Blanda creme fraiche, majonäs, senap och valfri mängd dill.
- Skär halvtinade crabsticks i 0,5 cm skivor.
- Hacka äggen grovt. Skala och finhacka rödlök.
- Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar.
- Fördela ut fyllningen i pajskalet. Garnera med valfri dekoration. Se förslag ovan. Servera skaldjurspajen kylskåpskall.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur
0