ANNONS

Kall skaldjurspaj

/
recept skaldjurspaj

KALL SKALDJURSPAJ

Gör även min mammas goda RÄKCHEESECAKE

Gör pajdeg : Arbeta ihop 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 1,5 dl riven ost och 3 msk kallt vatten (använd gärna smakrik ost) Tryck ut degen i en pajform. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min. Låt svalna.

Fyllning 

  • 5 dl creme fraiche 34%
  • 2 msk majonäs
  • 1 msk senap
  • 0,5 – 1 dl hackad dill
  • 2 förpackningar fryst crabsticks (2×100 g)
  • 4 kokta ägg
  • 1 liten rödlök
  • Salt, vitpeppar och cayennepeppar

Dekoration : Tex. handskalade räkor, ägg, tomat, citron och dillkvistar

Gör så här

  1. Blanda creme fraiche, majonäs, senap och valfri mängd dill.
  2. Skär halvtinade crabsticks i 0,5 cm skivor.
  3. Hacka äggen grovt. Skala och finhacka rödlök.
  4. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar.
  5. Fördela ut fyllningen i pajskalet. Garnera med valfri dekoration. Se förslag ovan. Servera skaldjurspajen kylskåpskall.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

påsk madameedith
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00