Krämig dragonkyckling
KRÄMIG DRAGONKYCKLING (4 port)
Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling
Recept
- 4 kycklingfiléer
- Salt, vitpeppar och smör
- ½ citron
- 25 g smör
- 0,5 msk torkad dragon
- 0,5 msk torkad salvia
Sås : 2 dl creme fraiche, 2,5 dl vispgrädde, 0,5 msk senap, 1 msk dragon, salt och vitpeppar.
Topping : Riven ost (kan uteslutas)
Gör så här
- Dela kycklingfiléerna på längden. Salta, peppra och bryn i en klick smör. Lägg i ugnsform. Pressa över citron.
- Smält smör. Rör ner dragon och salvia. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 125° i 30 min.
- Tag ut kycklingen och höj ugnen till 225°. Vispa ihop allt till såsen. Salt och vitpeppar efter tycke. Häll såsen över kycklingen.
- Toppa med riven ost. Tillaga kycklingen färdig 225° i 10-15 min. Skär ett snitt i kycklingen för att se att den är helt klar. Servera dragonkyckling med tex. ris eller ugnspotatis och sallad
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
Detta blev våran söndagsmiddag idag. En riktigt krämig och god dragonkyckling som jag bloggade om för länge sedan i min första blogg.
Några av er kanske har följt mig sedan dess? Jösses alltså det är verkligen länge som jag har bloggat nu. Ludwig låg i magen när jag började, han fyller 8 år detta året.
Denna gången hade vi våran stora favoritsallad till middagen. Vitkålssallad med Italiensk kryddblandning – RECEPT HÄR
0