ANNONS

Krämig dragonkyckling

/

dragon kyckling recept

KRÄMIG DRAGONKYCKLING (4 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt, vitpeppar och smör
  • ½ citron
  • 25 g smör
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 0,5 msk torkad salvia

Sås : 2 dl creme fraiche, 2,5 dl vispgrädde, 0,5 msk senap, 1 msk dragon, salt och vitpeppar.

Topping : Riven ost (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta, peppra och bryn i en klick smör. Lägg i ugnsform. Pressa över citron.
  2. Smält smör. Rör ner dragon och salvia. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 125° i 30 min.
  3. Tag ut kycklingen och höj ugnen till 225°. Vispa ihop allt till såsen. Salt och vitpeppar efter tycke. Häll såsen över kycklingen.
  4. Toppa med riven ost. Tillaga kycklingen färdig 225° i 10-15 min. Skär ett snitt i kycklingen för att se att den är helt klar.

Servera dragonkyckling med tex. ris eller ugnspotatis och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

kyckling torkad dragon

citron kyckling vispgrädde
Detta blev våran söndagsmiddag idag.

En riktigt krämig och god dragonkyckling som jag bloggade om för länge sedan i min första blogg.

Några av er kanske har följt mig sedan dess? Jösses alltså det är verkligen länge som jag har bloggat nu. Ludwig låg i magen när jag började, han fyller 8 år detta året.

kyckling pizzasallad
Denna gången hade vi våran stora favoritsallad till middagen.

Vitkålssallad med Italiensk kryddblandning – RECEPT HÄR

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00