Fredagskram och pizzabulletips

Hej vänner ♥ Idag är det fredag och visst känns det alltid lite extra härligt. Denna helgen ska vi fira min pappa som har fyllt 65 år, på födelsedagen åkte han iväg på solsemester, så härligt för honom. Jag längtar ihjäl mig efter sol och värme.

Nu är han hemma igen och har bjudit in till födelsedagsfirande med familjen. Det ska bli så trevligt. Pappa, mamma, min syster och hennes familj och jag och min familj. Vi ska allihop gå ut och äta tillsammans.

Idag har jag och Oscar fixat goda pizzabullar av färdig pizzadeg. Det är världens enklaste tycker jag att använda en förpackning pizzakit när man snabbt vill fixa något gott till mellanmål, utflykten eller som vi ska göra idag, äta pizzabullar som tillbehör till soppa. Det är gott!

Som ni ser på bilden ovan så rullar jag ut pizzadegen, breder på tomatsåsen som finns med i förpackningen. Strör på lite smulad torkad oregano, klipper ungefär 3 skivor skinka i strimlor och låter dem falla ner över pizzadegen.

Sedan täcker jag allt med skivad ost, självklart kan man använda riven ost om man hellre vill. Vilken ost man använder är en smaksak, jag tar alltid den som finns hemma. Allt rullas sedan ihop och delas i skivor precis som en rulltårta. Måttet på skivorna är inte så noga men ett par centimeter ungefär.

Grädda sedan mitt i ugnen 225° tills fin färg 10-15 min.

Takläggarna jobbar vidare på taket, Oscar vilar en stund nu när jag skriver här i bloggen och strax tänkte jag gå ut och plocka in några kvistar för att sätta i en vas. Det känns som vår inne när små gröna blad växer fram på kvistarna. Härligt! Allt som påminner om våren är välkommet.

Hoppas att ni får en riktigt fin fredag allihop. Solen kikar faktiskt fram lite här nu. Och så vill jag ju säga tack till er som hört av er till mig på olika sätt under veckan, det är väldigt uppskattat ska ni veta. Jag tycker att det är så roligt att få lära känna er lite mer.

Och så har jag fått tips på några recept också, så roligt. Tack för det. Stor fredagskram från mig!

0
16

En hälsning från mobilen

Hej hur har ni det idag? Här har vi fått lite snö inatt som redan är på väg att smälta bort. Det var ju vitt och fint när vi vaknade i alla fall.

Plåtslagarna är här, det knackar och bankar i huset så här händer det grejer. Det är verkligen inte lätt för dem att byta taket så här på vintern, vi har ju inte mycket snö att ta hänsyn till men regn, det kommer en hel del regn. Jag ska ta lite fler bilder på takbytet och visa er men jag vill inte störa dem nu när de jobbar.

I eftermiddag ska jag på utvecklingssamtal med Ludwig. Det ska bli roligt, denna gången får Oscar följa med. Hoppas han också tycker att det ska bli roligt annars kan det bli lite kämpigt. Men jag tror att det kommer funka bra. Jag får ha någon liten muta i handväskan.

Jag önskar er alla en riktigt fin dag, gör det som gör er glada och gör någon glad. Då blir det en bra dag. KRAM 🥰

0
13

Citrondrömmar

Hej mina vänner ♥ Idag ska ni få ett tips med citron 😛 Det är så gott att tillsätta citronskal i drömmar mmm… ni måste testa! Citrondrömmar kallar jag dem. Det är bara det allra yttersta citronskalet som jag använder, alltså det gula och inte det vita. Innan jag river citronen så tvättar jag den noga och får jag tag på ekologiska citroner så använder jag det, det känns bäst.

Saften i citronen använder jag inte i denna kakan men så klart sparar jag den till något annat. I matlagning till exempel. Här kommer receptet. LYCKA TILL!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

CITRONDRÖMMAR (40 st)

Baka även goda PEPPARKAKSDRÖMMAR

Recept

 • 100 g mjukt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk hjorthornssalt
 • 1 citron (endast skalet)
 • 1 dl rapsolja
 • 4 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och hjorthornssalt med elvisp.
 2. Vispa ner finrivet citronskal och rapsolja. Vispa sedan ner vetemjöl. Tryck ihop allt till en deg (om degen känns lös så kan ni ställa in den i kylen en stund)
 3. Rulla ut 40 bollar stora som studsbollar.
 4. Grädda mitt i ugnen 150° i ca 20 min. Låt sedan svalna.

Vill ni se beskrivande bilder – KLICKA HÄR (det är bilder på drömmar utan citron men i övrigt samma recept)

4
18