Äppelpaj med cornflakes

cornflakes smulpaj
Tjolahoppsan hejsan! Vet ni, nu har jag bakat den. Äppelpajen som jag berättade om. Åh, herrejösses vad glad jag är att jag bakade äppelpaj med cornflakes för detta var något av det godaste jag ätit. Som en smulpaj fast ännu godare och så lätt var det att göra den. Jag älskar lättbakat och enkla recept.

Cornflakes blir krispigt och segt på en och samma gång och alldeles alldeles underbart… Ni måste testa denna äppelpajen och receptet flyger raka vägen in i kategorin EDIHTS BÄSTA. Varsågoda här kommer det, recept på världens godaste äppelpaj 😀

äpple corn flakes

ÄPPELPAJ MED CORNFLAKES

Baka även min goda ÄPPELKAKA MED KOKOS

 

Recept

 • 5 äpplen + 2 msk strösocker + 0,5 msk kanel
 • 5 dl cornflakes
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 1 dl strösocker
 • 125 g smör (smält)

 

Gör så här:

 1. Skala, kärna ur och dela äpple i bitar. Lägg äppelbitarna i en ugnsform. Strö på socker och kanel. Vänd runt.
 2. Krossa cornflakes med tex. handen. Rör ner vetemjöl, strösocker och smält smör.
 3. Fördela blandningen över äppelbitarna. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

baka cornflakes
Äppelbitar blandas med socker och kanel. Direkt i formen gör jag det. Cornflakes mäter jag upp i ett litermått, krossar dem och rör sedan ner de övriga ingredienserna. Toppar med blandningen över äppelbitarna och sedan in i ugnen. Enkelt!

Jag har nu hunnit med att smaka på äppelpajen både när den var nygräddad och även smakat på den när den var kall. Galet god vilket som tycker jag så blir det en bit äppelpaj över, ta med det i en matlåda om ni ska iväg någonstans. Lycka till.

IMG_5363

cornflakes äppelpaj

äppelpaj vaniljvisp (1)

 1. malin skriver:

  dett a recept har jag ej våga testa en men ska nog ta ett försök endå ! en bland kan man bli överraskad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..