ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grahamsbullar med morot

/

Hej vänner ♥ Vad kul att ni kikar in hit till mig idag. Ni är alla så välkomna. På förmiddagen bakade jag och Oscar grahamsbullar och de blev så lyckade så de ska absolut få finnas med här på bloggen tillsammans med mina andra brödrecept.

I kylen hade jag en halvtrist jättestor morot så den skalade jag och rev ner i degen. Ungefär 2 dl morot blev det. Jag tycker om att använda morot i bröd, det blir extra fint när man skär upp brödet och morotsbitarna syns som en liten överraskning.

Perfekt sätt att ta tillvara på morötter som börjat se lite ledsna ut. Ja, pigga och glada morötter funkar ju också bra så klart. Fotade och smakade gjorde vi på förmiddagen, nu i eftermiddag skrev jag receptet. Varsågoda, här kommer det:

GRAHAMSBULLAR MED MOROT (ca 20 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Recept

 • 5 dl vatten
 • 0,5 dl rapsolja
 • 25 g jäst
 • 2 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 2 dl finriven morot
 • 1 dl kruskakli
 • 4 dl grahamsmjöl
 • ca 10 dl vetemjöl

Pensling : mjölk (valfritt)

Gör så här

 1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
 2. Rör ner salt, socker, morot och kruskakli.
 3. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
 4. Arbeta ut ca 20 bullar (som stora clementiner i storleken) Lägg bullarna på ugnsplåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
 5. Pensla bullarna med mjölk om så önskas. Det går även bra att hoppa över det, läs nedan. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 12 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Bilderna nedan visar bullarna före och efter den sista jäsningen

Här är grahamsbullarna gräddade och klara. Med denna bilden vill jag visa er skillnaden på bullar penslade med mjölk och bullar som inte är penslade alls. Med mjölk får ni mer färg på ytan, det är bullarna som ni ser till vänster i bilden.

Hur ni gör är en smaksak, jag tycker det blir finast att pensla med mjölk. Smaken blir densamma vilket ni än väljer.

Jag passade på att göra min favoritsallad medan brödet var på jäsning. Ni blir fler och fler som kikar in till mig så ni som precis hittat hit, här finns beskrivningen på min vitkålssallad. Ni som följt mig ett tag har ju fått tipset många gånger förut, det blir gärna så när jag har en favorit 😀

Trevlig kväll och stor kram från Oscar och Mig.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00