Grahamsbullar med morot

Hej vänner ♥ Vad kul att ni kikar in hit till mig idag. Ni är alla så välkomna. På förmiddagen bakade jag och Oscar grahamsbullar och de blev så lyckade så de ska absolut få finnas med här på bloggen tillsammans med mina andra brödrecept.

I kylen hade jag en halvtrist jättestor morot så den skalade jag och rev ner i degen. Ungefär 2 dl morot blev det. Jag tycker om att använda morot i bröd, det blir extra fint när man skär upp brödet och morotsbitarna syns som en liten överraskning.

Perfekt sätt att ta tillvara på morötter som börjat se lite ledsna ut. Ja, pigga och glada morötter funkar ju också bra så klart. Fotade och smakade gjorde vi på förmiddagen, nu i eftermiddag skrev jag receptet. Varsågoda, här kommer det:

GRAHAMSBULLAR MED MOROT (ca 20 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Recept

 • 5 dl vatten
 • 0,5 dl rapsolja
 • 25 g jäst
 • 2 tsk salt
 • 1 msk strösocker
 • 2 dl finriven morot
 • 1 dl kruskakli
 • 4 dl grahamsmjöl
 • ca 10 dl vetemjöl

Pensling : mjölk (valfritt)

Gör så här

 1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen.
 2. Rör ner salt, socker, morot och kruskakli.
 3. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl tills degen vid bearbetning släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
 4. Arbeta ut ca 20 bullar (som stora clementiner i storleken) Lägg bullarna på ugnsplåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
 5. Pensla bullarna med mjölk om så önskas. Det går även bra att hoppa över det, läs nedan. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 12 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Bilderna nedan visar bullarna före och efter den sista jäsningen

Här är grahamsbullarna gräddade och klara. Med denna bilden vill jag visa er skillnaden på bullar penslade med mjölk och bullar som inte är penslade alls. Med mjölk får ni mer färg på ytan, det är bullarna som ni ser till vänster i bilden.

Hur ni gör är en smaksak, jag tycker det blir finast att pensla med mjölk. Smaken blir densamma vilket ni än väljer.

Jag passade på att göra min favoritsallad medan brödet var på jäsning. Ni blir fler och fler som kikar in till mig så ni som precis hittat hit, här finns beskrivningen på min vitkålssallad. Ni som följt mig ett tag har ju fått tipset många gånger förut, det blir gärna så när jag har en favorit 😀

Trevlig kväll och stor kram från Oscar och Mig.

2
25

Några bilder till från semestern 2015


Gokväll! Kikar in här med ett par bilder till från Gran Canaria 2015. Jag höll på att missa dessa bilder på Melwin och Ludwig. Här är Melwin glad som får träffa Bamse 🤗 Nu har det ju gått några år sedan jag tog denna bilden så Bamse är inget som lockar för hans del längre men då tyckte han att det var roligt.

Här har vi Ludwig längst fram i bilden. Go och glad viftandes med den norska flaggan. Det var 17 maj och temat för dagen var Norge.

Fredrik hittar ni i poolen. Han håller sig gärna där när vi är på semester, även när han är på Mallorca.

Ja det var några bilder från en lyckad resa vi gjorde med barnen, den tänker jag tillbaka till när jag längtar efter sol och värme. Vi hade det härligt. Fortsatt fin kväll!

0
9

Äppelpaj med cornflakes

Tjolahoppsan hejsan! Vet ni vad, nu har jag bakat världens godaste äppelpaj tjoho. Godare äppelpaj än denna finns inte. Äppelpaj med cornflakes smakar som en smulpaj fast den är ännu godare. Godare än godast. Ja, godast av de alla.

Ni bara måste testa att baka den. Äpple delat i bitar som toppas med cornflakes det blir en äppelpaj med ett krispigt och småsegt täcke. Det smakar alldeles underbart.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor

ÄPPELPAJ MED CORNFLAKES – Mycket gott med äpple

Kanske gillar du även detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

 • 5 äpplen + 2 msk strösocker + 0,5 msk kanel
 • 5 dl cornflakes
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 1 dl strösocker
 • 125 g smör (smält)

Gör så här

 1. Skala, kärna ur och dela äpple i bitar. Lägg äppelbitarna i en ugnsform. Strö på socker och kanel. Vänd runt.
 2. Krossa cornflakes med tex. handen. Rör ner vetemjöl, strösocker och smält smör.
 3. Fördela blandningen över äppelbitarna. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Med cornflakes bakar ni världens godaste äppelpaj

Äppelbitar blandas med socker och kanel. Direkt i formen gör jag det. Cornflakes mäter jag upp i ett litermått, krossar dem och rör sedan ner de övriga ingredienserna. Toppar med blandningen över äppelbitarna och sedan in i ugnen.

Jag har smaka på äppelpajen både som nygräddad och kall. Galet god vilket som tycker jag så blir det en bit äppelpaj över, ta med det i en matlåda om ni ska iväg någonstans. Lycka till.

Här hittar ni fler söta pajer – 26 söta pajer

1
34