ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttfärslimpa med färskostsås

/

Hej vänner! Hoppas att allt är bra med er ♥ Idag gjorde jag en köttfärslimpa till middag, när jag vill att matlagningen ska sköta sig själv så mycket som möjligt så gör jag ofta köttfärslimpa. Det är verkligen smidig mat tycker jag, blanda ihop köttfärssmeten och sedan skjuts in i ugnen.

Dryga halvtimmen senare kan man plocka ut något av det godaste som finns. Smaskigt. Idag passade jag även på att göra den allra smidigaste såsen. Ett paket färskost och en rejäl skvätt grädde, värm ihop och sedan är såsen klar. Enklare kan det knappast bli.

KÖTTFÄRSLIMPA MED FÄRSKOSTSÅS (ca 4 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Köttfärslimpa

1 ägg

1 dl havregryn

1,5 dl vatten

0,5 msk salt

2 krm vitpeppar

0,5 dl mixad gul lök

2 msk potatismjöl

600 g köttfärs

Pensling : Soya

Färskostsås : 200 g färskost med smak av vitlök och örter. 1 dl grädde. Ev. mjölk. Salt och vitpeppar.

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan in köttfärsen.
  2. Forma till en köttfärslimpa och lägg den i en ugnsform. Pensla med soya. Tillaga mitt i ugnen 200° tills köttfärslimpan är klar ca 30 min (tiden varierar efter hur tjock köttfärslimpan är formad)
  3. Färskostsås : Värm färskost och grädde i en kastrull. Rör runt och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt mjölk om ni vill ha såsen tunnare. Det blir drygt 3 dl sås, önskas mer sås så går det enkelt att dubbla receptet.

Servering : Tex. pasta, köttfärslimpa, färskostsås och sallad (jag hade tomater och vitkålssallad )

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med kött och köttfärs

Färskostsås är världens godaste och världens enklaste sås på en och samma gång. Fetthalten på grädden bestämmer ni själva vad ni vill använda. Vispgrädde, mellangrädde eller matlagningsgrädde det spelar ingen roll det blir gott vilken grädde ni än väljer.

Färskostsås och köttfärslimpa passar så bra ihop, särskilt ihop med pasta.

Jag brukar låta köttfärslimpan svalna lite innan jag skär upp den och jag använder en riktigt vass kniv, då är det lätt att skära upp snygga skivor.

Lycka till och smaklig måltid till alla som testar mitt recept.

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00