ANNONS

Enklaste glassen med kondenserad mjölk

/
hemmagjord glass (1)

Hej så roligt att vi ses idag ♥ Jag har ett riktigt bra tips på en enkel glass som jag vill dela med mig till er, glass på endast 2 ingredienser galet bra! Eller hur?

Jodå jag kan tycka att det kan vara kul att göra lite svårare bak och matrecept också men mitt fokus på bloggen är enkla recept och mitt mål här hemma är också enkla recept, jag vill hinna med annat också. Inte bara stå i köket.

När jag tipsar om något som ni gillar så blir jag så glad om ni trycker på hjärtat under inlägget. Det blir så mycket lättare för mig att koncentrera mig på de recept som ni tycker om då och det ni inte tycker om kan jag istället låta stanna kvar i min egen receptbok som jag har här hemma. Kolla gärna runt i bloggen och tryck på hjärtat under de recept som ni vill testa eller har testat. Tack.

vaniljglass egengjord

GLASS MED KONDENSERAD MJÖLK 

Testa även detta goda godiset på 2 INGREDIENSER

Recept

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)

Gör så här

  1. Vispa grädden toppigt.
  2. Rör ner kondenserad mjölk och blanda väl.
  3. Häll ut glassmeten i en plastklädd form. Tex. en brödform.
  4. Ställ in i frysen i 5-6 timmar eller längre, tex. under natten. Servera glassen något tinad med tex. chokladsåsoch hallon 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Och en – Lista med cheesecake, glassås & glass

kondenserad mjölk glass (1)

Så här ser kondenserad mjölk ut. Det är lätt att blanda ihop kondenserad mjölk med karamelliserad mjölk så jag vill vara tydlig med hur kondenserad mjölk ser ut.

Här finns en till bild på kondenserad mjölk ( då bakade jag en bountykladdkaka )

glass kondenserad mjölk

När glassmeten är klar så häller ni enkelt ut den i en plastad form, jag brukar använda min väl använda brödform. Den är bra till mycket, bröd, mat och glass 😀 Lycka till alla som vill testa att göra denna enkla glassen.

vaniljglass
glass 2 ingredienser blogg
IMG_5965
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00