ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ostfrallor med potatis

/

Hej vänner ♥ Jag är så tacksam att det är just ni som följer mig här inne i bloggen. Här händer det aldrig att jag får några konstiga kommentarer, ni är de bästa läsare man kan tänka sig. Tack för det.

Varför jag tänker på detta idag är för att den senaste tiden har jag fått så mycket trams och dumheter skickat till mig i sociala medier. Mycket knäppa saker. Det slipper jag här. Självklart är mina följare i sociala medier också supergulliga, det är några få som går för långt men det är långt ifrån alla.

Jag är säker på att det inte gäller någon av er som läser här inne, de som jag tänker på verkar inte vara intresserade av mina recept. Nog pratat om det, igår bakade jag världens godaste ostfrallor med potatis 😛 Alltså, mmm… yes! Detta blir ett nytt recept i Ediths Bästa.

OSTFRALLOR MED POTATIS (12 st)

Baka även goda MOROTSFRALLOR MED RÅGSIKT

Recept

200 g kokt potatis

2 dl riven ost

3 dl vatten

0,75 dl rapsolja

25 g jäst

1,5 tsk salt

1 tsk strösocker

ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Mosa kokt potatis med en gaffel. Riv osten (använd gärna en ostskalk)
  2. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Rör ner potatis, ost, salt och strösocker.
  3. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i degbunken under bakduk i 30 min.
  4. Arbeta ut 12 frallor. Låt jäsa på en ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i 12-14 min.Låt svalna innan ni serverar frallorna.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Här har jag rivit en ostskalk, det var den sista biten av en goudaost som var omöjlig att hyvla. Istället för att slänga ostbiten så rev jag den på ett rivjärn och så fick osten hoppa ner i degen.

Kokt potatis är enkelt att mosa med en gaffel, ni kan även använda en potatispress om ni hellre vill. Har ni mycket ost hemma så kan ni toppa frallorna med riven ost, det gjorde inte jag denna gången.

Nedan ser ni hur fluffiga och fina ostfrallorna blev. Potatis i bröd är verkligen toppen. Har ni inte testat att baka potatisbröd så gör det! Ni kommer bli så nöjda, det är jag säker på.

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00