ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sega citronsnittar

/

Hej vänner ♥ I helgen ska jag göra en laxpasta så igår köpte jag hem citron som jag ska använda i den, jag kommer bara att använda citronsaften så skalet blir över. Man kan använda citronskal i laxpasta också om man vill men barnen här hemma tycker att det är livsfarligt så jag brukar inte göra det.

Att slänga skalet är onödigt tycker jag, det finns så mycket god smak i just skalet så därför passar jag istället på att baka en kaka med citronskal i. Citronkakor är ju så gott. Och så är det kul att få ge er ett nytt recept också. Varsågoda här kommer receptet på sega citronsnittar :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

SEGA CITRONSNITTAR (20 st)

Baka även Tildes goda LIMEMUFFINS

(i texten som tillhör receptet på limemuffins finns även en länk till en laxpasta med lime)

Recept

1 citron (skalet)

100 g smör

1 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 msk sirap

1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen.
  2. Elvispa ihop citronskal och de övriga ingredienserna.
  3. Tryck ihop till en deg. Dela i 2 delar. Rulla ut delarna i längder lika långa som ugnsplåten. Platta till lite.
  4. Gräddamitt i ugnen 175° i ca 12 min. Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt kakorna svalna så blir de sega och goda 😛

Klicka på länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Oscar visar den fina citronen som vi använde till våra kakor. Det är verkligen enkelt att baka citronsnittar som ni läste i beskrivningen ovan. Allt vispas ihop med elvisp till smulor. Smulorna går enkelt att trycka ihop till en deg som man sedan delar i 2 delar.

Just vad det gäller degen så är den livsfarlig! Världens godaste utan tvekan.

Om man inte är snabb med att rulla ut längder så är risken stor att man käkar upp degen istället och då blir det ju inga kakor, så man får vara lite snabb.

Bilden ovan har jag fotat under belysningen vid köksfläkten, därför skiljer det lite på färgen på kakorna på de olika bilderna.

Ibland fotar jag vid en lampa och då blir det ett gult ljus, ibland fotar jag vid ett fönster och då blir det ett vitare ljus. Samma kaka men olika ljussättning.

Lycka till alla som testar att baka dessa superduper dundergoda citronkakorna. Och tusen tack till alla som tryckt på hjärtat under de recept som ni tycker om, det känns härligt för mig när ni visar vad ni gillar. KRAM

2

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00