ANNONS

Grönkålschips

/
grönkålschips (2)

GRÖNKÅLSCHIPS

Gör även en god VECKOSALLAD

Recept

  • ca 200 g grönkål
  • 1,5 msk rapsolja
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär bort den hårda stammen på grönkålen.
  2. Riv bladen i bitar. Skölj av i ett durkslag och låt rinna av. Lägg grönkålsbitarna i en kökshandduk och krama försiktigt ur den sista vätskan.
  3. Blanda grönkålen med rapsolja och krydda sparsamt med salt och vitpeppar. Vänd runt med händerna och kolla så att oljan blir fördelad över alla grönkålsbladen.
  4. Sprid ut grönkålen på en ugnsplåt. Tillaga i ugnen strax under mitten 175° tills chipsen är krispiga (10-15 min)

Tips! Om några chips är krispiga och några fortfarande lite mjuka så kan ni plocka bort de krispiga och stoppa in de andra i ugnen en stund till.

grönkåls chips

Det är Fanny som har fixat i köket denna gången. På bilden ser ni hennes grönkålschips som är redo att hoppa in i ugnen.

På översta bilden är grönkålen krispig och färdig för provsmakning. Nyttigt och fantastiskt gott på en och samma gång.

chips grönkål

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00