Grönkålschips

GRÖNKÅLSCHIPS

Gör även en god VECKOSALLAD

Recept

  • ca 200 g grönkål
  • 1,5 msk rapsolja
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär bort den hårda stammen på grönkålen.
  2. Riv bladen i bitar. Skölj av i ett durkslag och låt rinna av. Lägg grönkålsbitarna i en kökshandduk och krama försiktigt ur den sista vätskan.
  3. Blanda grönkålen med rapsolja och krydda sparsamt med salt och vitpeppar. Vänd runt med händerna och kolla så att oljan blir fördelad över alla grönkålsbladen.
  4. Sprid ut grönkålen på en ugnsplåt. Tillaga i ugnen strax under mitten 175° tills chipsen är krispiga (10-15 min)

Tips! Om några chips är krispiga och några fortfarande lite mjuka så kan ni plocka bort de krispiga och stoppa in de andra i ugnen en stund till.

Det är Fanny som har fixat i köket denna gången. På bilden ser ni hennes grönkålschips som är redo att hoppa in i ugnen.

På översta bilden är grönkålen krispig och färdig för provsmakning. Nyttigt och fantastiskt gott på en och samma gång.


0
15

Kepsen

Hej! Här kommer en fredagshälsning med Oscars snygga keps. Detta är kepsen som vi köpte i förrgår, Oscar blev väldigt sugen på just den kepsen när den hängde i en barnvänlig höjd i affären. Precis i ögonhöjd hängde den, lagom högt upp för en liten kille.

Han är så nöjd med den så helst skulle han vilja ha den på sig när han sover, det funkar ju inte så bra med keps på huvudet när man sover så kepsen får ligga bredvid honom på kudden istället.

Ska ni baka något gott i helgen? Jag har inte planerat något än men jag är ganska säker på att vi kommer bli sugna på söndagsfika. Det hör liksom söndagarna till tycker jag. Att baka något gott och avsluta helgen med.

Mina söta recept hittar ni HÄR om ni vill testa något av de recepten som finns här på bloggen. Det klickas på hjärtan runt om i bloggen för fullt nu, tusen tusen tack för det. Jag bad ju er om lite hjälp med att visa vilka recept ni gillar bäst. När ni klickar på hjärtat under de recept som ni gillar så ser jag det och det värmer något otroligt ska ni veta.

Nu lockar solen utanför dörren, dags att gå ut en sväng. Fortsatt fin fredag till er alla. KRAM

0
13

Sega citronsnittar

Hej vänner ♥ I helgen ska jag göra en laxpasta så igår köpte jag hem citron som jag ska använda i den, jag kommer bara att använda citronsaften så skalet blir över. Man kan använda citronskal i laxpasta också om man vill men barnen här hemma tycker att det är livsfarligt så jag brukar inte göra det.

Att slänga skalet är onödigt tycker jag, det finns så mycket god smak i just skalet så därför passar jag istället på att baka en kaka med citronskal i. Citronkakor är ju så gott. Och så är det kul att få ge er ett nytt recept också. Varsågoda här kommer receptet på sega citronsnittar :

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

SEGA CITRONSNITTAR (20 st)

Baka även Tildes goda LIMEMUFFINS

(i texten som tillhör receptet på limemuffins finns även en länk till en laxpasta med lime)

Recept

1 citron (skalet)

100 g smör

1 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 msk sirap

1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen.
  2. Elvispa ihop citronskal och de övriga ingredienserna.
  3. Tryck ihop till en deg. Dela i 2 delar. Rulla ut delarna i längder lika långa som ugnsplåten. Platta till lite.
  4. Gräddamitt i ugnen 175° i ca 12 min. Skär de varma längderna i sneda bitar. Låt kakorna svalna så blir de sega och goda 😛

Klicka på länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Oscar visar den fina citronen som vi använde till våra kakor. Det är verkligen enkelt att baka citronsnittar som ni läste i beskrivningen ovan. Allt vispas ihop med elvisp till smulor. Smulorna går enkelt att trycka ihop till en deg som man sedan delar i 2 delar.

Just vad det gäller degen så är den livsfarlig! Världens godaste utan tvekan.

Om man inte är snabb med att rulla ut längder så är risken stor att man käkar upp degen istället och då blir det ju inga kakor, så man får vara lite snabb.

Bilden ovan har jag fotat under belysningen vid köksfläkten, därför skiljer det lite på färgen på kakorna på de olika bilderna.

Ibland fotar jag vid en lampa och då blir det ett gult ljus, ibland fotar jag vid ett fönster och då blir det ett vitare ljus. Samma kaka men olika ljussättning.

Lycka till alla som testar att baka dessa superduper dundergoda citronkakorna. Och tusen tack till alla som tryckt på hjärtat under de recept som ni tycker om, det känns härligt för mig när ni visar vad ni gillar. KRAM

2
56