ANNONS

Släta bullar toppade med socker

/

släta bullar strösocker

bullar socker kardemumma

SLÄTA BULLAR (15 st)

Baka även goda MJUKA KANELRUTOR

Recept

  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5-1 msk kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • ca 8 dl vetemjöl

Topping : Smör och strösocker

Gör så här

  1. Krossa kardemummakärnor med mortel (mängd kardemumma efter tycke, jag älskar kardemumma och mortlade nästan en hel matsked kardemummakärnor)
  2. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Arbeta in kardemumma och de övriga ingredienserna.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 12 bullar. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i 7-8 min. Låt bullarna svalna.
  6. Innan servering: Smält en rejäl klick smör. Doppa bullarna i smält smör och vänd dem sedan i strösocker. Ät och njut!

Barnen älskar dessa bullar

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

sockerbullar edith
Oscar kom springande när jag skulle fota bullarna. Alltså jag tror aldrig att han kommer börja på förskola.

Han ÄLSKAR att vara hemma med mig och baka och fota.

släta sockerbullar
Mycket socker toppade vi våra bullar med.

Vill ni frysa några av bullarna så går det jättebra, frys då in dem utan att toppa med socker.

Att doppa i smör och socker gör ni alldeles precis innan servering, antingen på nybakade bullar eller på upptinade bullar som varit frysta.

kardemummabullar
Melwins kommentar: Mamma, hur lång tid tog det att baka bullarna, är det jobbigt att baka dem en gång till idag?

Det blev inte en till sats bullar idag men det var ett bra betyg med den kommentaren tycker jag. KRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00