Släta bullar toppade med socker

släta bullar strösocker
Hej! Jag är här och ni är här, superkul att ni kikar in till mig. De av er som kollat på min Instastory under dagen har sett att jag mycket riktigt blev fikasugen idag, precis som väntat. Det är något speciellt med söndagar som får det att vattnas i munnen på mig. Redan när jag lägger mig på lördagskvällen så börjar jag fundera på vad jag ska baka. Jag åker inte iväg för att köpa speciella bakgrejer utan använder helst det som finns hemma.

Kardemummakärnor fanns det i kryddskåpet så jag bakade släta bullar och doppade dem i socker. En sats på 15 bullar gjorde jag, det tog mindre än 10 minuter så var de uppätna. Barnen här hemma älskar bullar. Med mjölk. Smaskens smaskens. Här ska ni få mitt recept :

bullar socker kardemumma

SLÄTA BULLAR (15 st)

Baka även mycket goda LINGONRUTOR

 

Recept

 • 75 g smör
 • 2,5 dl mjölk
 • 25 g jäst
 • 0,5-1 msk kardemummakärnor
 • 1 dl strösocker
 • 1 krm salt
 • 1 ägg
 • ca 8 dl vetemjöl

Topping : Smör och strösocker

 

Gör så här:

 1. Krossa kardemummakärnor med mortel (mängd kardemumma efter tycke, jag älskar kardemumma och mortlade nästan en hel matsked kardemummakärnor)
 2. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med blandningen. Arbeta in kardemumma och de övriga ingredienserna.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 12 bullar. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
 5. Grädda mitt i ugnen 250° i 7-8 min. Låt bullarna svalna.
 6. Innan servering: Smält en rejäl klick smör. Doppa bullarna i smält smör och vänd dem sedan i strösocker. Ät och njut!

sockerbullar edith
Oscar kom springande när jag skulle fota bullarna. Alltså jag tror aldrig att han kommer börja på förskola. Han ÄLSKAR att vara med mig och baka och fota. När barn blir 3 år så erbjuds kostnadsfri förskola i 15 timmar per vecka, vi har funderat på att tacka ja till det men jag börjar bli allt mer osäker.

släta sockerbullar
Mycket socker toppade vi våra bullar med. Vill ni frysa några av bullarna så går det jättebra, frys då in dem utan att toppa dem med socker. Att doppa i smör och socker gör ni alldeles precis innan servering, antingen på nybakade bullar eller på upptinade bullar som varit frysta.

kardemummabullar
Melwins kommentar: Mamma, hur lång tid tog det att baka bullarna, är det jobbigt att baka dem en gång till idag?

Det blev inte en till sats bullar idag men det var ett bra betyg med den kommentaren tycker jag. Hoppas att er helg har varit toppen, full fart mot en ny vecka med nya recept. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..