ANNONS
Integritet på Tailsweep

Scones med rågflingor

/

Hej kompisar ♥ På morgonen idag tog jag fram två paket naturell yoghurt ur kylen, de kändes tomma. Med en brödkniv skar jag sönder paketen i två delar och skrapade ur det som satt kvar inne i kartongerna. 2 dl yoghurt fick jag ut.

Vilket slöseri, ni kan ju tänka er hur mycket fullt ätbar yoghurt som hamnar i soporna om man räknar ihop alla hushålls yoghurtpaket. Inte klokt.

Och man ska inte behöva skära sönder paketen med en kniv heller, nä bättre förpackningar måste tas fram snarast tycker jag. Hur som helst så bakade jag scones av den yoghurten som jag skrapade fram ur kartongerna. Extra mättande scones med rågflingor i degen. Man står sig lika länge på dem som man gör på en tallrik gröt, en bra frukost med andra ord.

SCONES MED RÅGFLINGOR (2 kakor = 8 portionsbitar)

Baka även min systers RÅGLIMPA MED BIKARBONAT

Recept

 • 50 g smör
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 dl rågflingor
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk strösocker
 • 2 dl naturell yoghurt eller filmjölk

Gör så här

 1. Arbeta med fingertopparna ihop smöret med allt utom yoghurt till en smulig deg.
 2. Blanda sedan ihop yoghurt med degsmulorna.
 3. Dela degen i 2 delar. Forma varje del till en rund brödkaka Ø ca 14 cm (använd mjölad hand)
 4. Skär ett kryss i brödkakorna. Nagga. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst

Till vänster i kollaget har jag lagt alla ingredienser utom yoghurt i en bunke. Med fingertopparna mosar jag ihop allt till en smulig och grynig massa.

Allra sist arbetar jag in yoghurt, först rör jag runt med en sked och sedan med händerna så jag kan trycka ihop allt till en deg. Fingrarna blir kladdiga men det går enkelt att tvätta bort.

Pizzaskärare funkar bra att skära brödkakorna med. Jag använder pizzaskärare till mycket. Bröd, kakor och pizza så klart 😛

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Lycka till alla ni som vill testa mitt recept på scones med rågflingor. Jag påminner igen om att ni gärna får klicka på hjärtat under de recept som ni gillar, det är så roligt tycker jag.

Ett stort tack till er som tar er tid till att göra det. KRAM

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00