ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krutonger med vitlök och persilja

/

Hej vänner ♥ Idag gjorde jag goda krutonger 😛 Jag hade brödskalkar liggandes i frysen. Man tar det bröd man har hemma, ljust bröd, tex. formbröd blir väldigt gott men det funkar bra med ett mörkare bröd också.

Bröd som legat och blivit torrt i skafferiet är perfekt, brödskalkar som ingen vill äta är perfekt, frysskadat bröd är perfekt. Halva priset bröd i matbutiken är perfekt. Ja ta det ni har helt enkelt, så här enkelt gör ni :

KRUTONGER MED VITLÖK OCH PERSILJA

Testa även att göra goda PESTOSNURROR

Recept

  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ca 7 brödskivor

Gör så här

  1. Häll hackad persilja, rapsolja och salt i en bunke. Pressa ner 1 stor eller 2 små vitlöksklyftor. Blanda.
  2. Skär brödskivorna i tärningar.
  3. Blanda ner brödtärningarna i bunken och vänd runt i vitlöksoljan. Sprid ut tärningarna på en ugnsplåt.
  4. Tillaga tills krutongerna är gyllene mitt i ugnen 175° i 10-15 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

Bröd skivas i tärningar, ni kan tärna brödet även om det är fryst. Det har ingen betydelse för tillagningen om brödet varit fryst, det tinar snabbt när ni skurit det. Hackad persilja från frysdisken använder jag, det är smidigt.

Behåll kanten på brödet. Är krutongerna skurna i ojämna bitar så kan ni kolla till dem lite när de är i ugnen och plocka bort de mindre bitarna när de ser färdiga ut. Ställ sedan in plåten i ugnen igen och låt även de större bli klara. Man kan öppna ugnsluckan flera gånger under tillagningen och kolla så att krutongerna får önskad färg.

Krutonger passar superbra till sallader och soppor. Som snacks också för er som är sugna på det. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00