Kokoskaka

KOKOSKAKA

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1,5 dl riven kokos (+lite kokos till formen)
 • 1 dl mjölk

Gör så här

 1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
 2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner kokos och mjölk.
 3. Häll ut smeten i en smord och med kokos bröad springform Ø ca 24 cm.
 4. Grädda långt ner i ugnen 175° ca 40 min. Servera kokoskakan ljummen eller kall med tex. vispad grädde och bär.

Den påminner mig om mormor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Hej vänner! Alltså ni bara måste testa att tillsätta kokos i smeten nästa gång ni bakar sockerkaka för det är såååå gott! Jag brukar även bröa formen med kokos så att jag får ännu mer kokossmak 😛 Mumselimums…

Sockerkakan går så klart fint att äta med handen som en vanlig sockerkaka men den är också jättegod att servera nybakad och ljummen med en klick vispad grädde och hallon. Det tycker jag att ni ska testa.

Kokossockerkaka tillsammans med grädde och hallon påminner om min mormor så jag valde att fota kakan i hennes gamla tallrik, hoppas att hon hade tyckt om det. Jag hade gärna velat bjuda henne.

2
16

Festlig maträtt

Hej! Den tunga dagen är här, när ni läser detta är jag på begravning. Bloggen, jag och ni mina vänner får därför ta en paus från varandra denna fredagen och in hoppar Tilde med ett tips. En festlig maträtt som hon tycker att vi äter alldeles för sällan. Fläskfilé, paprika, champinjoner, vitlök och annat gott som samsas i en gratängform.

Vill ni testa till Tildes tips – KLICKA HÄR

Krama om varandra och ha en fin fredag. Imorgon ses vi igen!

0
9

Färskaka med timjan och vitost

Hej, vad det blåser idag. Har ni också kraftig vind hos er? Här gäller det verkligen att hålla i hatten om man går ut. Regnar och snöar gör det också, på en och samma gång.

Tack alla ni som hjälpte mig med tips om klänningen igår. Jag kommer att använda klänningen på bilden och tillsätter en lång svart kofta. Hoppas att det blir bra.

Idag gjorde jag och Oscar en färskaka till lunch, så smidigt. Rör ihop köttfärs med kryddor, blanda i vitost och tryck ut köttfärssmeten i en smord gratängform. Pensla på lite soya för fin färg och så in i ugnen. I slutet av tillagningen lägger jag på tomater och ost för det tycker jag är fint och gott. Här kommer receptet :

FÄRSKAKA MED TIMJAN OCH VITOST (5-6 bitar)

Testa även att göra min GODASTE TACOPAJ

Recept

 • 0,5 dl havregryn
 • 1 dl vatten
 • 1 msk pressad citron
 • 3 msk mixad gul lök
 • 0,5 msk salt
 • 1 msk potatismjöl
 • 2 tsk torkad timjan
 • 2 krm vitpeppar
 • 600 g köttfärs
 • 150 g vitost

Pensling : Soya

Topping : Tomat och ost

Gör så här

 1. Rör ihop allt utom köttfärs och vitost. Låt blandningen svälla i 10 min. Blanda sedan ner köttfärs och grovt smulad vitost.
 2. Tryck ut färsen i en smord ugnsform ca 20×15 cm. Pensla med soya. Ställ in mitt i ugnen 200° i 20 min. Tag sedan ut formen och höj ugnen till 225°
 3. Täck färskakan med valfri mängd tomat och hyvlad eller riven ost. Tillaga klart i ugnen 225° i ca 20 min. Vi köpte färdig potatisgratäng och åt till färskakan denna gången. Och sallad. Mums!

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Här blandar jag ner grovt smulad vitost i köttfärssmeten. Exempel på vitost finns att se i DETTA RECEPTET. Det ser ut som fetaost men vitost gillar jag mer så därför väljer jag att använda det.

I slutet av tillagningen toppade vi med små tomater delade på mitten, har ni stora tomater så kan ni använda det. Skiva och lägg på så många tomatskivor ni önskar och täck med ost. Och så in i ugnen en stund igen så osten får fin färg.

Tips! Vill ni göra egen potatisgratäng så finns recept på det HÄR. Lycka till och smaklig måltid alla som testar att göra denna goda färskakan 😛 KRAM

0
11