Kokoskaka
KOKOSKAKA
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl riven kokos (+lite kokos till formen)
- 1 dl mjölk
Gör så här
- Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner kokos och mjölk.
- Häll ut smeten i en smord och med kokos bröad springform Ø ca 24 cm.
- Grädda långt ner i ugnen 175° ca 40 min. Servera kokoskakan ljummen eller kall med tex. vispad grädde och bär.
Den påminner mig om mormor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Hej vänner! Alltså ni bara måste testa att tillsätta kokos i smeten nästa gång ni bakar sockerkaka för det är såååå gott! Jag brukar även bröa formen med kokos så att jag får ännu mer kokossmak 😛 Mumselimums…
Sockerkakan går så klart fint att äta med handen som en vanlig sockerkaka men den är också jättegod att servera nybakad och ljummen med en klick vispad grädde och hallon. Det tycker jag att ni ska testa.
Kokossockerkaka tillsammans med grädde och hallon påminner om min mormor så jag valde att fota kakan i hennes gamla tallrik, hoppas att hon hade tyckt om det. Jag hade gärna velat bjuda henne.