ANNONS

Kokoskaka

/

matbloggaren bästa

KOKOSKAKA

Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl riven kokos (+lite kokos till formen)
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner kokos och mjölk.
  3. Häll ut smeten i en smord och med kokos bröad springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° ca 40 min. Servera kokoskakan ljummen eller kall med tex. vispad grädde och bär.

Den påminner mig om mormor

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

kokossockerkaka
Hej vänner!

Alltså ni bara måste testa att tillsätta kokos i smeten nästa gång ni bakar sockerkaka för det är såååå gott!

Jag brukar även bröa formen med kokos så att jag får ännu mer kokossmak 😛 Mumselimums…

saftig sockerkaka kokos
Sockerkakan går så klart fint att äta med handen som en vanlig sockerkaka men den är också jättegod att servera nybakad och ljummen med en klick vispad grädde och hallon.

Det tycker jag att ni ska testa.

Kokossockerkaka tillsammans med grädde och hallon påminner om min mormor så jag valde att fota kakan i hennes gamla tallrik, hoppas att hon hade tyckt om det.

Jag hade gärna velat bjuda henne.

sockerkaka dessert

sockerkaka hallon
Lycka till och STOR KRAM!

2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00