Kokoskaka

matbloggaren bästa

KOKOSKAKA

Baka även en god KLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN

 

Recept

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl riven kokos (+lite kokos till formen)
  • 1 dl mjölk

 

Gör så här:

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör sist ner kokos och mjölk.
  3. Häll ut smeten i en smord och med kokos bröad springform Ø ca 24 cm.
  4. Grädda långt ner i ugnen 175° ca 40 min. Servera kokoskakan ljummen eller kall med tex. vispad grädde och bär.

kokossockerkaka
Hej vänner! Alltså ni bara måste testa att tillsätta kokos i smeten nästa gång ni bakar sockerkaka för det är såååå gott!! Jag brukar även bröa formen med kokos så att jag får ännu mer kokossmak 😛 Mumselimums…

saftig sockerkaka kokos
Sockerkakan går så klart fint att äta med handen som en vanlig sockerkaka men den är också jättegod att servera nybakad och ljummen med en klick vispad grädde och hallon. Det tycker jag att ni ska testa.

Kokossockerkaka tillsammans med grädde och hallon påminner om min mormor så jag valde att fota kakan i hennes gamla tallrik, hoppas att hon hade tyckt om det. Jag hade gärna velat bjuda henne.

sockerkaka dessert

sockerkaka hallon
Här skiner solen idag och vi har fått något stort i trädgården som vi måste ta hand om, någon som kan gissa vad det är?

STOR KRAM!

Nu finns svaret HÄR

  1. Anna skriver:

    Mums med sockerkaka! Det gör man för sällan! Idag bakade jag dina grötbullar-barnen älskade dem! Hade honung i istället för sirap för att boosta immunförsvaret lite i corona-tider. Ta hand om dig och de dina! ❤️

    1. Hej! Ja grötbullar är ju sååå gott. Så roligt att dina barn tyckte om dem. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..