Världsenkel blåbärskaka

superenkelt fika blåbär
Hej alla. Idag skickades Tilde hem från sin gymnasieskola eftersom de kommer att stänga ner undervisningen på skolan ett tag framöver. Skolarbetet kommer att fortsätta online istället, det är på grund av coronaviruset som dessa åtgärder vidtagits.

Barnen här hemma har känt en viss oro kring corona då det är helt omöjligt att undgå att se och höra om dess konsekvenser. Själv har jag inte följt en enda nyhetsrapportering. Att följa nyheter och ägna mycket tankar åt det som rapporteras får mig att må dåligt. Det som är viktigt kommer jag att få information om ändå. Till och med på begravningen pratade prästen om viruset och sa att han önskade så lite närkontakt mellan besökarna som möjligt. Man kommer inte att missa någonting om man inte följer nyheterna, det lovar jag.

Mitt inlägg idag skulle egentligen handla om en världsenkel blåbärskaka så nu byter jag ämne och skriver om den istället. Den är mycket lättbakad och väldigt god. Hoppas att ni är många som vill testa att baka den. Här kommer receptet :

denna är godast

BLÅBÄRSKAKA

Baka även en god HAVRETOSCA MED HALLON

 

Recept

 • 75 g smör
 • 3 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 dl frysta blåbär + potatismjöl

 

Gör så här:

 1. Smält smör.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker. Rör sist ner smält smör.
 3. Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
 4. Blanda runt frysta blåbär med lite potatismjöl (1-2 tsk) Fördela ut blåbär över smeten i formen. Grädda långt ner i ugnen 200° i ca 30 min.

 

Servera blåbärskakan med tex. vaniljvisp

blåbär potatismjöl
När man rör runt frysta blåbär med lite potatismjöl så gör det att bären släpper mindre vätska när kakan gräddas. Har ni inte potatismjöl hemma så kan ni testa att baka blåbärskakan utan att använda potatismjöl.

världsenkel

springform blåbärskaka
För att göra blåbärskakan extra festlig så pudrar jag florsocker på toppen.

världens saftigaste blåbärskaka
Lycka till alla ni som vill testa detta superenkla receptet på blåbärskaka. Ca 5 minuters arbetsinsats kräver den.

KRAM

 1. Anna skriver:

  Nä men visst får man ångest av nyheterna. Känns nattsvart. Man hoppas bara att det inte muterar. Vi får boosta oss med c-vitamin som funkat i Kina och försöka bli kvitt viruset. Men visst är det en ny skrämmande värld. Men gott med blåbärskaka! Och smart tips med potatismjölet! Det ska jag testa när vi bakar muffins nästa gång.

 2. Barbro skriver:

  ser ju hur god som helst -jag kommer över o fikar med er.
  tusen tack för alla goda reecept som du delar med dej av -det senaste är ju den fläskfilen som din dotter tipsa om som vi gillade..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..