ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tips på bröd utan jäst och där står den nu

/

Hej vänner, hoppas att allt är bra med er. Personalen i vår lokala matbutik berättade att jästen är slut hos leverantören, jag har ett par paket jäst hemma men hade tänkt att köpa hem några paket till, det går ju inte. Brödet tar också slut i matbutiken lite då och då så det är inte helt lätt att få tag på det heller.

Då får vi baka bröd utan jäst helt enkelt, det funkar bra det med. Jag har samlat ihop några tips på bröd med bakpulver och bikarbonat här nedan. Hoppas att ni kan ha nytta av dem om ni får problem med att få tag på jäst och bröd nu när vi alla drabbas av konsekvenserna av coronaviruset

Jag frågade om Oscar ville vara med på en bild och hålla i en burk bakpulver, jag tyckte det passade in här tillsammans med brödrecepten utan jäst. Det ville han, han älskar kameran. När vi hade fotat färdigt satt vi tillsammans och kollade på bilderna. Glad och nöjd var han över det han såg. Att titta på bilder på sig själv är det bästa han vet.

Här kommer tipsen. Hör av er om ni undrar något på min mail madame-edith@live.se eller lämna en kommentar.

8 recept med bakpulver och bikarbonat

  • Tunnbröd i stekpanna (min favorit – går bra att frysa)
  • Russinbullar med bakpulver
  • Traditionella scones
  • Scones med rågflingor
  • Ostscones
  • Scones som tekakor
  • Råglimpa med bikarbonat
  • Våfflor (kan vara gott istället för bröd ibland)

Nu har byggställningen flyttats och det är på gång en rivning av det gamla taket på en ny sida av huset. Ni ser ju hur grått vi har haft det på förmiddagen idag, när regnet hänger i luften så kan inte takrivningen sättas igång utan det måste vara ett stabilt väder utan blåst och regn. På eftermiddagen har solen kikat fram.

Det får ta den tid det tar, jag är bara så tacksam att detta blir gjort under denna årstiden så att vi under sommaren kan få njuta ordentligt av vårat nya fina tak. Det kommer att bli så fint.

Ha en fortsatt fin dag!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00