ANNONS

Hallonmuffins

/

enklaste hallonmuffins
Hej alla mina fina läsare. Idag har jag ett nytt recept till er. På förmiddagen bakade jag en sats muffins, vanliga enkla muffins som jag fyllde med frysta hallon 😀 Alltså.. åh!! Tror ni dessa muffins blev gamla hemma hos oss? Nä, så klart är de redan slut. Tur jag hann fota några bilder på dem innan alla försvann.

Att baka hallonmuffins är väldigt lätt, jag använder hallon från frysen och smeten är en vanlig enkel grundsmet som man kan variera som man själv vill. Arbetsinsatsen är max 5 minuter så dessa kan ni baka så fort fikasuget slår till. Här kommer receptet :

bärmuffins

HALLONMUFFINS (12 st)

Baka även en RÖR IHOP HALLONKAKA

Recept

 • 50 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1,5 dl mjölk
 • 3 dl frysta hallon

Topping : Florsocker

Gör så här:

 1. Smält smör
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sedan ner mjölk och smör.
 3. Fördela ut smeten i 12 st muffinsformar (placerade i muffinsplåt) Strö ut frysta hallon över varje muffins. Tryck gärna sönder hallonen lite med fingertopparna. Se bild nedan.
 4. Grädda muffinsen mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Låt svalna och pudra florsocker över innan servering.

Ät inte upp alla jag vill ta med mig två till jobbet imorgon sa Fredrik

superenkel hallonmuffins
Ungefär 3 dl frysta hallon är lagom att använda till muffinsen. Jag brukar trycka sönder några hallon så att det blir lite mindre bitar, då blir det hallonöverraskningar på flera ställen inne i muffinsen när den är färdiggräddad.

muffins hallon florsocker
När muffinsen har svalnat ordentligt så pudrar jag florsocker över medan de fortfarande står kvar i muffinsplåten.

lättbakad hallonmuffins

hallonmuffins bakblogg
Lycka till alla ni som vill testa mitt enkla muffinsrecept

Jag önskar er en skön och fin kväll. KRAM

2
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00